2024. április 24., szerda

Vajdasági sportolók a sakktábla előtt

Negyedik alkalommal tartották meg a Funchesstic elnevezésű sakkfesztivált Palicson

Tegnap immár negyedik alkalommal tartották meg a Funchesstic elnevezésű sakkfesztivált Palicson, a Vigadóban. Az eseményen megjelent versenyzőket és érdeklődőket Rózsa Zsombor, a Funchesstic ötletgazdája köszöntötte. A sakkversenyt hivatalosan Gombár Szeréna, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának konzulja nyitotta meg, majd kiosztásra került az Aragóniai Beatrix sakkdíj.

Általános iskolások és középiskolások sakkversenye (Patyi Szilárd felvétele)

Általános iskolások és középiskolások sakkversenye (Patyi Szilárd felvétele)

Ezt a díjat az a személy kapja meg, aki az előző évben a legtöbbet tette a sakk népszerűsítéséért. Idén Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke érdemelte ki ezt a díjat. Az ünnepélyes megnyitó után az általános iskolások és középiskolások sakkversenye kezdődött el. A legnagyobb vajdasági magyar sportolók Sakkszimultán Show keretében Farkas Sándorral mérték össze tudásukat. Emellett könyvbemutató, koncertek, kézműves sakkfoglalkozás és számos más színes program tette még emlékezetesebbé a rendezvényt.

A fesztivál szervezője a szabadkai Aragóniai Beatrix Sakk Klub, fő támogatója pedig a Magyar Nemzeti Tanács, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa és a Szekeres László Alapítvány.