2024. április 19., péntek

Ahogy jött, úgy ment

A címben szereplő régi mondást juttatta eszünkbe Fucsovics Márton a müncheni eredményeivel. Az 1. fordulóban az olasz Lorenzo Sonego ellen 3:5-ről fordította meg a döntő játszmát, tegnap pedig a szintén olasz Marco Cecchinato ellen a fölényesen megnyert első játszma után a másodikban 5:3-ra vezetett, de négy játékot veszített zsinórban, majd a döntő szett utolsó három játékában is alulmaradt.

Ezek után a ranglistán továbbra is Györe László a legelőkelőbben helyezett magyar ajkú teniszező, aki ugyan lecsúszik a 29. pozícióról, és hétfőn – Frances Tiafoe és Marco Berrettini hétvégi eredményei függvényében – a 31–33. helyre kerül.

Madridban megtartották a női torna selejtezőjének sorsolását, amelyben három szerbiai lány is érdekelt. Aleksandra Krunić a cseh Kristýna Plíškovát, Ivana Jorović a francia Kiki Mladenovićot, Olga Danilović pedig a német Andrea Petkovićot kapta ellenfélnek, vagyis már az is siker lesz, ha bármelyikük játszhat a selejtező 2. fordulójában is.

Nikola Milojević elődöntős a szöuli challengeren. A negyeddöntő pontjaival feltört a pályafutása legjobbját jelentő 136. helyre, s ha ma hajnalban az ausztrál Max Purcellt is legyőzte, már 126. lesz.