2024. április 20., szombat

Vasárnapig még tart a palicsi majális

Az előrejelzések szerint a hétvégén az időjárás nem kedvez majd a szabadtéri programoknak

Bár a munka ünnepét szerdán és csütörtökön ünnepeltük, Palicson még a hétvégén is tart a majálisi rendezvény. Az idei, sorrendben harminchatodik palicsi majálist ugyanis ötnapos eseményként szervezték meg, így a kiállítók, árusok szombaton és vasárnap is várják a látogatókat.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

Mint ismeretes, a tó északi partján, a jachtkikötőtől a férfistrandig terjedő szakaszon kirakodóvásárt tartanak, ahol kézműves termékek, emléktárgyak kaphatóak. Nem marad el a gazdag étel- és italkínálat sem, ahol a látogatók helyi jellegű ételeket és vajdasági specialitásokat kóstolhatnak meg. A férfistrand melletti parkolóban egy tízezer négyzetméteres vidámparkot állítottak fel, amely a rendezvény ideje alatt az ország legnagyobb vidámparkja. Itt ki lehet próbálni többek között a dodzsemet, a körhintát, vagy éppen a trambulint, a bátrabbak pedig a kamikazéra is felülhetnek.

Az időjárás azonban a hétvégén nem kedvez majd a szabadtéri programoknak. A meteorológusok előrejelzése szerint szombaton mérsékelten felhős idő várható, a nap második felében pedig erőteljes felhősödés kezdődik, esővel, záporral, sőt vihar is kialakulhat jelentős mennyiségű csapadék kíséretében. A felhős, esős idő vasárnap is folytatódik. Délután felerősödik az északnyugati szél, és jelentős lehűlés veszi kezdetét. Szombaton a hőmérséklet 10 és 23 Celsius-fok között alakul.