2024. március 28., csütörtök

Versenyfelhívás

VII. Vajdasági Fogyasztóvédelmi Diákverseny

A GENIUS – a tehetséges diákokért mozgalom keretében hetedik alkalommal rendezik meg a tartományi szintű középiskolás diákversenyt, melynek témája a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos megfigyelés, kutatás, elemzés.

A diákok önállóan vagy párban kutatást végeznek, vizsgálják mindazon tényezőket, melyek a fogyasztók jogaival, érdekeivel ellenkeznek, nem etikusak, veszélyeztetik az egészséget és a környezetet, továbbá tetten érik a törvénytelenségeket, visszaéléseket, rámutatnak a lehetséges megoldásokra.

A téma megközelíthető a közgazdaságtan, a jogtudomány, a biológia, a kémia, a környezetvédelem, az orvostudomány és más szakterületek szempontjából is. A diákok mentor segítségét vehetik igénybe. A verseny célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése a fogyasztóvédelem, a tudatos vásárlás, az egészségmegőrzés, a környezetvédelem, az emberi jogok érvényesítése iránt.

A jelentkezők a jelentkezési lapot és a szakdolgozatot 2019. május 10-éig elektronikus formában a következő címre küldhetik be: fogy.verseny@gmail.com

A szakdolgozatok alapján a legjobbak meghívást kapnak a verseny második részére, a szóbeli döntőre, ahol szakemberekből álló versenybizottság értékeli a felmutatott teljesítményt.

A döntő az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban (Njegoš utca 22.) kerül megrendezésre a GENIUS konferencia keretében, 2019. május 18-án.

Mindegyik résztvevő oklevelet kap, és könyvjutalomban részesül, a legsikeresebbeknek értékes ajándék jár. 

A versenyhez kapcsolódó információk, segédanyagok és szakmai jellegű írások megtalálhatók a www.fokusz.info honlapon. A verseny szervezője a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, támogató az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Főszervező: Dr. Muhi B. Béla