2024. április 24., szerda

Melyik a legszebb udvar?

Temerinben minden évben megrendezik a versenyt

A temerini község már meghirdette a legrendezettebb udvarok, teraszok és erkélyek versenyét, amelyről Milinszki Pethő Gabriella, a községi közigazgatás környezetvédelmi szakmunkatársa elmondta, hogy mivel az elmúlt években kissé csökkent az érdeklődés a verseny iránt, ezért az idén szeretnének nagyobb hangsúlyt fektetni tömegesítésére. A versenyre való felhívást a helyi médiában és az önkormányzat honlapján tették közzé.

Fotó: Góbor Béla archív felvétele

Fotó: Góbor Béla archív felvétele

A legszebb udvarok versenye kiváló alkalom arra, hogy gondozói megmutassák másoknak is szorgos munkájuk eredményét. Nem mellékes, hogy a helyezettek ajándékokban is részesülnek. Újdonságnak számít, hogy az udvarokon kívül az idén teraszokkal és erkélyekkel is be lehet nevezni. Így azok is jelentkezhetnek, akik lakásban élnek, és erkélyeiket dísznövényekkel ékesítik, de a családi házak udvarainak gondozói külön is benevezhetik szép teraszaikat és erkélyeiket a megmérettetésre.

Már döntöttek az időpontokkal kapcsolatosan is, május 24-éig fogadják a jelentkezőket a helyi közösségekben vagy a községházán a 9-es számú irodában, illetve a 021/842-205-ös és a 062/884-1-554-es telefonszámon. Minden egyes helyi közösségben kiválasztásra és díjazásra kerül a három legrendezettebb udvar, terasz és erkély, de kihirdetik a temerini község legszebbjeit is. A bizottság, az időjárási viszonyoktól függően, május 27-én kezdi meg az udvarok látogatását. A bírálóbizottság tagjai: Urbán Izabella, Jasmina Blagojević, Maja Stojanović, Korana Ćirović, Tamara Karanović, Törteli Aranka és Milinszki Pethő Gabriella. A rangsoroláskor a bizottság több szempontot is figyelembe vesz: a füves területektől kezdve a szép virágágyásokon keresztül a rendezett fákig. A legfontosabb a kertek, udvarok, teraszok, erkélyek virágainak összhangja, elrendezés és a különböző növénytípusok megválogatása, melyeket összevetve értékelnek. A győztesek ünnepélyes kihirdetésének és a nyeremények (vásárlási utalványok és egyebek) átadásának idejéről a résztvevőket értesítik.