2024. április 19., péntek

Mosógép a hodicsi Kiss családnak

Több felajánlás érkezett a hétgyermekes család megsegítésére – Folytatódik a gyűjtési akció

A Magyar Szóban a múlt héten beszámoltunk arról, hogy lapunk zentai szerkesztősége a Hodicson (Hódegyháza) élő hétgyermekes Kiss család számára segélycsomagot állított össze, amelyet húsvétkor adtunk át nekik. Az eseményről szóló rövid képes beszámolónkra sokan reagáltak, többen felajánlották a segítségüket is. Mivel a sokgyerekes családnak nincs mosógépe, olvasóink közül többen is megkerestek bennünket, hogy felkínálják a családnak használt, de jó állapotban lévő mosógépüket.

Holló Lívia és Ákos a felajánlott mosógéppel(Gergely József felvétele)

Holló Lívia és Ákos a felajánlott mosógéppel(Gergely József felvétele)

A fiatal adai Holló család, Ákos mezőgazdasági technikus és Lívia zene szakos tanárnő néhány éve már Németországban él két kisgyermekükkel, a húsvéti ünnepekre jöttek haza szabadságra. A visszaindulás előtt jelentkeztek a Magyar Szó zentai szerkesztőségének, hogy most lenne aktuális a mosógépüket elvinni a hétgyerekes Kiss családnak, mert indulnak vissza Németországba.

– Olvastunk a Magyar Szóban a hodicsi Kiss család gondjairól, hogy sok minden mellett még mosógépük sincs, amely ma már nélkülözhetetlen egy családban, különösen ott, ahol a szülőkkel együtt már kilencen vannak. El sem tudom képzelni, hogyan tudnak meglenni mosógép nélkül manapság, hét gyerekre mosni nem kis dolog. Nekünk két kisgyermekünk van, és tudom, hogy mennyi mosni való holmi szaporodik össze már néhány nap alatt is. Kézzel mosni hét gyerekre szinte megoldhatatlan feladat lehet. Belegondoltam annak az asszonynak a helyzetébe, és megbeszéltük a férjemmel, hogy odaadjuk a mi kihasználatlan mosógépünket. Adán éltünk, de néhány éve kiköltöztünk Németországba, ahol Ákos egy galvanizálóüzemben dolgozik, én pedig a két kicsivel foglalkozom. A nagyobbik négy és fél éves, a kisebb pedig még csak féléves. Egy ideig még otthon vagyok velük – magyarázta Lívia, hozzátéve, mivel tartósan Németországban telepedtek le, az itthoni mosógépüket nem használja senki. – Anyósomnak van külön gépe a házban, ezért úgy gondoltuk a férjemmel, hogy a kihasználatlanul álló és jó állapotban lévő mosógépet felajánljuk a hétgyermekes hodicsi családnak, legalább ki lesz használva, itthon állásában haszontalan eszköz – tette hozzá Lívia.

Az adai fiatal házaspár által felajánlott mosógépet sürgősen elszállítottuk Hodicsra, ahol nagyon megörültek az adománynak, és igen hálásak az adományozóknak, hogy önzetlenül segítettek rajtuk. A családfő, Kiss János nem tartózkodott otthon, most is napszámban dolgozott, a mosógépet Szemerédi Ernő hódegyházi lakos segített célba juttatni Hodicson a Kiss nagycsaládhoz.

A hétgyermekes Kiss családról szóló írásunk nyomán jelentkezett szerkesztőségüknek Nyúl Zoltán baptista lelkipásztor, aki a nagycsaládosok megsegítésére már eddig is számos akciót indított. Azok az olvasóink, akik a rászoruló nagycsaládokon szeretnének segíteni, adományaikat eljuttathatják a Kolibri a Családokért Egyesület címére: a Hajdújárás, Prvomajska 27. címen található gyűjtőpontra (tel.: 064/175-4794); vagy a Baptista Missziós Központba, a Bácskossuthfalva, Pacséri út 14. címen levő gyűjtőközpontba (063/577-320); emellett felajánlásaikat a Magyar Szó szerkesztőségének is jelenthetik a 024/814-573 telefonszámon.