2024. április 19., péntek

Birkanyíró fesztivál volt Zentán

Fotó:Horváth Zsolt

Fotó:Horváth Zsolt

A szombati esőzések után, vasárnap a kora délelőtti órákban még viszonylag kevesen voltak kíváncsiak a zentai vásártéren megrendezett Birkanyíró és Birkapörkölt-fesztiválra, de ahogyan kiderült az ég, a helybéliek és a környékbeli települések lakói is kedvet kaptak ahhoz, hogy ellátogassanak a tizenhetedik alkalommal megrendezett hagyományőrző rendezvényre és gasztronómiai megmérettetésre.

A rendezvény megnyitórészében elsőként Sóti Ferenc, a Zentai Gazdakör elnöke, a rendezvény főszervezője és Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Sóti a jelenlévőket emlékeztette, hogy a rendezvényt 17 évvel ezelőtt rendezték meg először Felsőhegyen, majd a zentai vásártérre került a helyszín.

A zentai polgármester beszédében rámutatott, hogy ez a rendezvény egy szinte letűnt világnak állít emléket, felidézi a régi szokásokat, a hagyományos ízeket és múltunk egy töredékét.

Az idei birkanyíró és birkapörkölt-fesztiválon készített színes riportunkat a héten olvashatják, a rendezvényen született eredményekkel együtt.