2024. április 25., csütörtök

Családi találkozó Horgoson

A Domus Pacis épületében családi találkozót tartottak vasárnap a Poverello Alapítvány szervezésében, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával. A rendezvény elsődleges célja a szülők, a gyermekek és a nevelők közötti együttműködés erősítése volt, illetve az, hogy a tervezett tevékenységeken, előadásokon keresztül hozzájáruljon a család társadalmi szerepének megerősítéséhez, az életvezetési kompetenciák fejlesztéséhez, a családi összetartó erő növeléséhez.

A családi nap keretében két szakmai előadásra is sor került. A családi nevelés módszereiről és eszközeiről Rakić Olga okleveles pedagógus beszélt.

A családi találkozó a Domus Pacis festői környezetében zajlott. A gyermekeknek egész napos foglalkozásokat szerveztek. Lufihajtogatásra és arcfestésre várta a kicsiket a szegedi Pepi bohóc. Hangszersimogatót rendezett a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület. A királyhalmi 21. sz. Szűcs Márton Cserkészcsapat tagjai a tevékenységükről számoltak be. Kézműves foglalkozásokat szervezett a hajdújárási Kolibri a Családokért Egyesület. Meglepetésvendégként motorosok érkeztek, akiknek a szebbnél szebb, feltuningolt járműveikre is felülhettek kicsik-nagyok egyaránt.