2024. április 16., kedd
HÚSVÉTI HAGYOMÁNYOK FELELEVENÍTÉSE

Megtelt a palicsi Vigadó

A résztvevők több száz tojást díszítettek a rendezvényen (Benedek Miklós felvétele)

A résztvevők több száz tojást díszítettek a rendezvényen (Benedek Miklós felvétele)

Abból lesz a legkedvesebb ajándék, amit magunk készítünk (Benedek Miklós felvétele)

Abból lesz a legkedvesebb ajándék, amit magunk készítünk (Benedek Miklós felvétele)

Palicson több – az idegenforgalom terén aktív – vállalkozás összefogásával szombaton harmadik alkalommal rendezték meg a Palicsi Húsvét elnevezésű rendezvényt. A szállodák és egyéb vendéglátóipari egységek a pravoszláv húsvét hétvégéjére hagyományosan különleges ajánlatokkal készülnek, amelyeknek részét képezi az említett húsvéti program, s ez elsősorban a gyermekek számára nyújt kellemes kikapcsolódási lehetőséget.

Szombaton a hűvös és esős idő ellenére szinte teljesen megtelt a palicsi Vigadó földszintje. A körülbelül kétórás program a Sunce Népi Együttes táncosainak produkciójával kezdődött, majd a Dance Studio Boombox modern tánccsoport előadását tekinthette meg a nagyérdemű. Ezt követte az AKA Fight Fitness programja, amelybe bárki bekapcsolódhatott. Ezt követően került sor a húsvéti hagyományok felelevenítésére, illetve újragondolására, volt húsvétitojás-kereső verseny, tojásfestés, tojásdíszítés dekupázstechnikával. A rendezvény támogatóinak jóvoltából a legfiatalabb, a legidősebb, a legkreatívabb gyermekek, valamint azok, akik elég bátorságot éreztek magukban ahhoz, hogy a közönség előtt a tavasz vagy a húsvét témájában verset mondjanak vagy énekeljenek, jutalomban részesültek.

Olivera Imbronović, a Prezident Hotel igazgatója, a Jogi Egyesület elnöke lapunk kérdésére elmondta, hogy a rendezvényen való részvétel teljesen ingyenes volt, de a látogatóknak lehetőségük volt önkéntes adománnyal támogatni a szabadkai Kolevka gyermekotthont. A rendezvény szervezője a Prezident Hotel és a Jogi Egyesület mellett a Villa Milord, az Elite Palić, a Villa Larus, Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezete, valamint a Palics Park Kft.