2024. március 29., péntek
BIRKÓZÁS

Nemes Viktort Újvidéken fogadták

Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár Újvidéken fogadta Nemes Viktor birkózót és a szövetség vezetőit, annak apropóján, hogy a zentai sportoló bronzérmet szerzett a nemrég véget ért bukaresti Európa-bajnokságon.

(Ótos András felvétele)

(Ótos András felvétele)

Batez a 2017-es párizsi világbajnok köszöntése után kiemelte, Viktor rendkívül magas színvonalú folytonosságot mutat a világversenyeken szerzett érmek terén, hiszen az utóbbi négy évben összesen hat nagy megmérettetésről tért haza medállal, a bukaresti kontinenstornán pedig ő volt az egyetlen szerbiai dobogós. „Vajdaság a szerbiai birkózás szíve, ezt az is bizonyítja, hogy az utóbbi évek során több nagy versenyt is rendezhettünk Újvidéken, valamint, hogy innen származnak a legjobbjaink. Ők, Viktorral az élen, minden versenyen jó eséllyel pályáznak az éremre” – hangsúlyozta a titkár, hozzátéve, így lesz ez a szeptemberi, kazahsztáni világbajnokságon is, amely a tokiói olimpiai kvalifikáció szempontjából is nagy jelentőséggel bír.

Nemes Viktor köszönetet mondott az állami és tartományi támogatásért, valamint a vele dolgozó szakmai csapatnak, és elmondta, a világbajnokságon az első számú célja az olimpiai kvóta, de ezenfelül természetesen második vb-aranyérmének megszerzésére törekszik.