2024. április 26., péntek

Újabb vérbosszú?

Vrdniken megöltek egy férfit, aki egy vajdasági bűnbandához köthető

Csütörtök éjjel krimibe illő jelenet zajlott le az egyik vrdniki kirándulóhelyen, amikor a 37 éves belgrádi Nemanja G. szobájába berontott egy ismeretlen férfi. A két férfi azonnal verekedni kezdett, ám  a birkózásnak az ismeretlen vetett véget, lelőtte Nemanját.

A lelőtt férfival a szobában volt a felesége is, aki a jelenet során kirohant a szobából, hogy segítséget hívjon, ám ez alatt az idő alatt lezajlott a lövöldözés és az elkövető is megszökött.

Az eset este 11 óra tájban történt, és a rendőrség hamarosan ki is érkezett a helyszínre, majd  megindult a hajtóvadászat a fegyveres gyilkos után.

A szerb sajtó pénteki értesülései szerint a meggyilkolt Nemanja G. Alen Kurina, Vajdaság kábítószer-csempészettel foglalkozó bandája vezérének embere volt. A Blic információi szerint a meggyilkolt férfit már korábbról ismerte a rendőrség, heroin árusítása és autólopás miatt el is ítélték, továbbá súlyos testi sértés miatt is előállították már. Sajtóinformációk szerint Nemanja G. Vrdniken szerette volna eltölteni a hétvégét. A kibérelt apartmant csütörtökön vették át a feleségével.

A Blic beszámolója szerint Alen Kurinát nemcsak kábítószer-kereskedelemmel terheli a rendőrség, hanem azt gyanítják, hogy a szabadkai Mirko Milićević, alias Hajčar meggyilkolásával gyanúsított újvidéki Vojislav Šarčević, alias Anesteziót is ő rejtegeti.

Alen Kurinát a közvélemény akkor ismerhette meg, amikor Palicson meggyilkolták az újvidéki Filip Vilotijević Kićunt (Šarčević legjobb barátját), aki Kurina BMW X6-os kocsijában ült. A járműre golyózáport zúdítottak. Vilotijević, aki a járművet vezette, belehalt sérüléseibe, Kurina ugyanakkor, bár két golyó eltalálta, túlélte a támadást.