2024. április 19., péntek

Autózhatunk a Tolsztoj utcában

Miloš Vučević polgármester meglátogatta a Tolsztoj utcában folyó felújítási munkálatokat, amelyeket a Városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal megbízásából bonyolítottak le.

Az infrastrukturális felújításokat a tervek szerint május első hetében fejezik be.

Lassan, de biztosan befejezik a Tolsztoj utca felújítását, megújult az úttest és a járda, a sok zöld felület helyébe parkolóhelyeket építettek (Halász Gyula felvétele)

Lassan, de biztosan befejezik a Tolsztoj utca felújítását, megújult az úttest és a járda, a sok zöld felület helyébe parkolóhelyeket építettek (Halász Gyula felvétele)

– A végéhez közelednek a Tolsztoj utcában folytatott infrastrukturális munkálatok, de mától már megindulhat a forgalom. Városi szinten ez a projektum a nagyobb beruházások közé tartozik. A Tolsztoj utcának az útburkolata teljesen tönkrement, amikor a családi házak helyére többemeletes lakóépületeket építettek, rengeteg teherautó járt erre. Az utcában befejeződtek a nagyobb, építkezési munkálatok, most már teljesen másképp néz ki a környék mint azelőtt, amikor családi házak voltak itt. Emiatt az önkormányzat úgy döntött, átalakítja az utcát, szélesebb lett az úttest és a járda, parkolókat alakítottak ki – magyarázta Vučević. 93 millió dinárt különítettek el a városi kasszából a 440 méter hosszú utcarész rekonstrukciójára, teljesen felújították a szennyvízhálózatot, modern, LED-fényszórós közmegvilágítást helyeztek el. – A Grbavica városnegyed lakói elégedettek lesznek a felújítással, sok parkolót alakítottak ki, és sokkal élhetőbb, rendezettebb lett a környék. Folytatjuk a beruházásokat városszerte, az építkezési idény csak most kezdődött. Szeretnék köszönetet mondani a Put-invest vállalatnak azért, hogy két héttel a határidő lejárta előtt befejezték a munkát – mondta a polgármester.

A Tolsztoj utcában 2018-ban kezdődtek el a felújítási munkálatok, a Puškin utcától a Hopovo utcáig 440 métert rekonstruáltak. Először a Krilov utcában folytak a munkálatok a Tolsztoj és a Hopovo utca közötti, 110 méteres szakaszon, majd a második fázisban a Krilov és a Puškin utca közötti 330 méteres részt rekonstruálták. Az úttest 6 méter széles, a villanyvezetéket a földbe helyezték. A kivitelezők állítólag arra törekedtek, hogy minél több zöld felületet megvigyázzanak, habár ez a gyakorlatban nemigen sikerült – a házak előtt elterülő nagy zöld felületek helyett szürke parkolókat alakítottak ki, csupán néhány, pár centiméteres földes sáv maradt meg a betontéglák között. A régi fák helyébe nem ültettek újakat, az ígéretek szerint a keskeny, zöld sávokba kerülnek majd valamikor a facsemeték.