2024. április 23., kedd

Várják a kiállítók jelentkezését a gazdasági vásárra

Május 30. és június 1. között szervezik meg a 13. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásárt a szabadkai Sportcsarnokban. A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Srđan Samardžić, a Városi Tanács idegenforgalommal, beruházásokkal és nemzetközi együttműködéssel megbízott tagja kijelentette, hogy az idei rendezvény partnerországa Olaszország lesz.

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

– Városunkban és régiónkban sok az olasz befektető, és azt gondolom, hogy Olaszországgal sok lehetőség nyílik a gazdasági és a gazdaságon kívüli együttműködésekre is. Az idei kiállítás vezető témája az IT-szektor lesz, pontosabban annak összeköttetése a gazdasággal. Az önkormányzat egyik célja a gazdasági fejlődés és ez a befektetők által, illetve a jelenlegi vállalkozások fejlődésével, megőrzésével valósulhat meg. Erre ideális helyet biztosít a gazdasági vásár, melynek keretében a vállalkozók, saját szolgáltatásaik vagy termékeik bemutatásán kívül, kerekasztal-beszélgetéseket bonyolítanak le – mondta Srđan Samardžić.

Carmine Tarallo, Olaszország tiszteletbeli szabadkai alkonzulja azt nyilatkozta, hogy Olaszország számára is fontos az együttműködés.

– Olaszország nagy befektető a régióban és az országban, a vásár egy újabb alkalmat ad e két ország kapcsolatának megszilárdítására. Szabadkán több mint 10 olasz vállalkozás működik, és azt gondolom, hogy az együttműködésünk hosszan tartó és erős lesz – jelentette ki az alkonzul.

Karai László, a Regionális Gazdasági Kamara Észak-Bácskai Közigazgatási Körzetének tanácsadója elmondta, hogy a vásáron az előző évekhez hasonlóan közös standot állítanak a regionális gazdasági kamarák képviselőinek, illetve a környező országok kamarái is jelen lesznek a rendezvényen, akikkel partnerségben állnak.

A kiállítást mintegy 2000 négyzetméteren szervezik meg, tudtuk meg Dejan Ljubisavljevićtől, a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat igazgatójától.

– Tavaly mintegy 200 standot adtunk ki, idén viszont ennél nagyobb számú kiállítót várunk. Május 17-ig jelentkezhetnek az érdeklődők, a bérleti díjakat nem növeltük. Minden érdeklődő a közvállalat 024/555-013-as telefonszámán kaphat bővebb tájékoztatást – mondta Dejan Ljubisavljević.