2024. április 26., péntek

Majális a Limáni parkban

Az idén is megszervezik az igen népszerű, mindenekelőtt a belvárosi, polgári beállítottságú lakók körében közkedvelt, rockos hangulatú rendezvényt. Az Újvidéki ébresztő gyűjtőnevet viselő koncertegyüttes során, jövő szerdán hét olyan együttes kap majd esélyt a bemutatkozásra, amelyek nevével mostanáig csak kevesen találkoztak.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Azoknak a csapatoknak a fellépését láthatjuk majd, amelyek az e célból meghirdetett pályázaton a legjobb eredményeket érték el – a Two fingers, a Nemi pesnik, a Revolt Akustik Bend, az Architect of Pain, a Sick Sinatra, a Trio apokalipsa és a Prestolonaslednici kulture 2022 nevű zenekarok. A parkban felállított emelvényen fellép majd az Öt perc dicsőség (Pet minuta slave) együttes is, ez a banda a tavalyi Újvidéki ébresztő alkalmával remekelt – a közönség őket értékelte legjobban.

A Limáni parkban megszervezendő majális az önkormányzati illetékesek ötlete, ilyen módon szeretnék elősegíteni a városban zenei pályafutásra törekvő fiatalok érvényesülését. A művelődési kérdésekkel megbízott igazgatóság anyagilag támogatja a koncertet, az idén immár nyolcadik alkalommal. A program tehát május 1-jén 11 órakor kezdődik, a koncertek 15 óráig tartanak, belépőjegyet természetesen nem kell fizetni. Ótos András hangulatfotója tegnap délután készült a Limáni parkban.