2024. március 29., péntek
KUPUSZINA

Hitélet Közösségi Találkozó

Az újvidéki székhelyű Agapé Könyvkiadó Kft. közösségi találkozókat szervez, amelyek célja, hogy a Vajdaságban élő olvasóikhoz és a hívekhez még közelebb hozzák a Hitélet katolikus folyóiratot és egyéb kiadványaikat. Az elérhetőségeken kívül a közösségépítés célját is szolgálják ezek a katolikus közösségi találkozók. A mai online világban a nyomtatott sajtó és a közösség háttérbe szorul, ezen szeretnének változtatni közösségi találkozók által.

Sokan érdeklődtek a kiadványok iránt (Fotó: L. Móger Tímea)

Sokan érdeklődtek a kiadványok iránt (Fotó: L. Móger Tímea)

Az újvidéki Agapé Ferences Könyvkiadó az elmúlt negyven évben számos folyóiratot, naptárt, apró kiadványt és könyvet adott ki felnőttek és gyerekek számára egyaránt. A közösségi találkozók jó lehetőséget nyújtanak egy igazi olvasóközösség kialakításához, amelyben a vallási értékek is nagy hangsúlyt kapnak.

Az április közösségi találkozónak a nyugat-bácskai Kupuszina adott otthont. Mise után a hívek csoportja és a plébános, ft. Zsúnyi Tibor átvonult a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület épületébe, és kezdetét vette a találkozó. Az egybegyűlteket Zsúnyi Tibor plébános üdvözölte, majd Dezső Péter OFM, a Hitélet Katolikus folyóirat megbízott főszerkesztője ismertette a folyóiratot.

Szabó Judit, az Agapé Könyvkiadó szerkesztője a könyvkiadás művészetéről mesélt bővebben a résztvevőknek. Hogy mi az Agapé feladata, erre a kérdésre Szabó Judit a következőt felelte: „A betű varázsával egyengetni Krisztus útját.” Ismertette a kiadó legújabb kiadványait, mesélt a könyvkiadás menetéről és kihívásairól. A találkozó legvégén kötetlen beszélgetés közben a Hitélet online felületen való olvasásának lehetőségéről, a könyvkiadás jövőjéről és a jelenlegi kihívások témaköreiről folytattak eszmecserét a résztvevők.

A Hitélet Közösségi Találkozók a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósultak meg.

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz  az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.