2024. március 29., péntek

Nagyszombati nyusziláz

Húsvéti tojásvadászatot rendeztek Felsőhegyen

Szombaton délelőtt húsvéti tojáskeresést és csapatversenyt szervezett a Felsőhegyi Önkéntes Központ az óvodás és kisiskolás gyerekek számára. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Húsvéti Tojásvadászaton tizenöt csapat és több mint száz fő vett részt. Az esemény egy szabadtéri zumbázással kezdődött, ahol Gyetvai Hajnalka zumbaoktató tanítványai is bemutatták tudásukat. Ezt követte a legkisebbek kedvence, akiknek nagy örömére szolgált, hogy magával a húsvéti nyúllal járhatnak körtáncot.

A legkisebbeket a húsvéti nyúl is megtáncoltatta(Gruik Zsuzsa felvétele)

A legkisebbeket a húsvéti nyúl is megtáncoltatta(Gruik Zsuzsa felvétele)

A csapatverseny kisebbeknek és nagyobbaknak is nagyszerű szórakozást nyújtott. A parkban elrejtett piros tojások megkeresése után nyuszifészek építésébe kezdtek a gyerekek, valamint egyéb ügyességi és gyorsasági versenyszámokban is megmérettethették magukat. Azoknak sem kellett szomorkodniuk, akik a fizikai aktivitást igénylő játékokban nem jeleskednek, hiszen utolsó feladatként megadott szavak alapján saját locsolóverset kellett írniuk.

A nyusziversenyt a Sonka csapat nyerte meg, amelynek tagjai Tóth Szabolcs, Tóth Norbert, Berkes Dávid, Fülöp Szilveszter és Sóti Igor. Nyereményük fejenként két belépő a mórahalmi gyógyfürdőbe. Hogy a többiek se maradjanak ajándék nélkül, a szervezők minden résztvevőnek egy hűtőmágnessel és egy nyalókával kedveskedtek, illetve friss fonott kaláccsal kínálták őket.