2024. április 19., péntek

Segítsünk a hétgyerekes hodicsi családnak!

A „szociálni” annyi, mint vízen a buborék – Jól jönne egy használt mosógép

A hódegyházi Kiss János családjában a húsvét igen szerény körülmények között telt el. A hét gyereket nevelő család Hodicson lakik, az apa alkalmi munkákból él. A Magyar Szó zentai Tiszavidék szerkesztősége nagyszombaton élelmiszert, tisztálkodási és tisztítószereket, ruhaneműt, játékot stb. tartalmazó segélycsomagot állított össze a család részére. A váratlanul érkezett húsvéti segítséget örömmel fogadta a hétgyermekes nagycsalád.

A hét gyereket nevelő Kiss nagycsalád (Gergely József felvétele)

A hét gyereket nevelő Kiss nagycsalád (Gergely József felvétele)

– Mindenféle munkát vállalok, fűnyírót erős darálómotorral fölszereltem, járok füvet nyírni, bicikliket javítok, vettem körfűrészt is, amit kis kétkerekű kocsival házhoz tudok tolni, akinek kell, fát vágok. Kapunk támogatást, de alig több mint húszezer dinár. A „szociálni” annyi, mint vízen a buborék. Most voltam a boltban, egy bevásárlás több mint ezer dinár, szűkösen vagyunk, de megvagyunk valahogy. A nyáron annyit sikerült napszámból és egyéb munkákból összeszedni, hogy elírattam a házat, amiben lakunk, mert a sógoromé volt. Csak a villanyadósság, ami összejött rá, több mint 90 000 dinár volt, kifizettem azt is. A nevemre került a ház, ami így összesen 128 000 dinárba került, de most már a sajátunk – mondta János.

A gyerekek nagyság szerint: a legidősebb a 14 éves Klaudia, Janika 12, Szebasztián 11 éves. A sorban következik Nikola, Robika, Lívia, majd a legkisebb Dalma, aki idén februárban született. Az anya szerint a szűkös szociális támogatásból és az ember munkájából meg tudnak élni, de amire leginkább szükségük lenne, egy mosógép, használt is jó lenne, mert nem győz mindent kézzel mosni a sok gyerekre.