2024. április 23., kedd

Bámulatos Györe-hajrá

Háromórás meccsen Györe László három játszmában verte a lett Ernests Gulbist a budapesti torna 1. fordulójában. A zentai teniszező breakhátrányból nyerte meg az első játszmát, a másodikban leadta a 3:1-es vezetést, majd a rövidítésben két meccslabdát hagyott kihasználatlanul. A döntő szettben a lett jutott előnyhöz, Györe 5:5-re egyenlített, végül a rövidítésben zsinórban hét pontot nyert. Következik a magyar Valkusz vagy az olasz Sinner.

Filip Krajinović nehezen boldogult a budapesti nyitókörben az olasz veterán Andreas Seppivel, de végül a harmadik játszmában megadásra kényszerítette, így a 2. fordulóban a 30 éves és a ranglistán 44. moldovai Radu Albottal találkozik, akivel 2012-ben és 2014-ben challengereken játszott, és 1:1-es mérleget valósított meg. Miomir Kecmanović budapesti vendégszereplése rövidre sikerült, hisz a 19 éves belgrádi négy breaket elszenvedve egy óra alatt kapott ki tegnap a sokkal tapasztaltabb brit John Millmantól. A magyar Balázs Attila bravúros győzelmet aratott a 200 hellyel magasabban rangsorolt fiatal lengyel Hubert Hurkacz felett, és a 2. fordulóban ő lesz Millman ellenfele. A Monte-Carlóban döntős Dušan Lajović tegnap könyöksérülésre hivatkozva mégis lemondta a budapesti szereplést, így a szabadkártyás magyar Valkusz Máté a napi műsor zárómeccsén az olasz Jannik Sinnerrel mérkőzött volna.

Két visszalépés eredményeként Babos Tímea az izraeli Glushkóval együtt szerencsés vesztesként jutott táblára Isztambulban, és az 1. fordulóban IvanaJorovićtyal játszott. A magyar visszavágott az április 2-ai monterrey-i vereségért, és idei mindössze második táblás meccsét nyerte. Az első is „balkáni” volt, hisz februárban Acapulcóban a szlovén Dalila Jakupovičot múlta felül.