2024. április 19., péntek

Nincs többé Dveri-frakció

A Boško Obradović irányította párt továbbra sem vesz részt a parlament munkájában

Frakció nélkül maradt a Szerbiai Képviselőházban Boško Obradović, a Dveri elnöke, illetve pártja.

Boško Obradović (Fotó: espreso.rs/Beta)

Boško Obradović (Fotó: espreso.rs/Beta)

Ennek oka az, hogy a Dveri képviselőinek száma öt alá csökkent, így nem politizálhatnak a parlamentben képviselői csoport keretében. A frakciót legutóbb Zoran Radojičić és Srđan Nogo hagyták el, miután korábban kizárták őket a pártból. Miladin Ševarlić még korábban távozott a frakcióból. A Dveri képviselőit mától úgy tüntetik fel a Szerbiai Képviselőház honlapján, mint frakció nélküli képviselőket.

Srđan Nogot két hónapja zárták ki a pártból, míg Zoran Radojičićet április elején. Mindkét esetben azzal indokolták a pártból való kizárást, hogy „a frakció politikájával szemben tevékenykednek, azzal a céllal, hogy megszerezzék a párt feletti hatalmat”. Nogo és Radojičić hivatalosan ma léptek ki a frakcióból.

Közleményében a Dveri megcáfolta, hogy újabb frakció alakításába kezdett volna, ám nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy ez valamikor a jövőben megtörténik. Mint hozzáteszik, a Dveri tiszteletben tartja a Szövetség Szerbiáért azon döntését, hogy bojkottálja a parlament munkáját, a hatalom minden szintjén.