2024. április 25., csütörtök

A fiatalok is olvasnak

Dávid Csilla felvétele

Dávid Csilla felvétele

Szekeres Judit vajdasági írónővel Kancsár Izabella, a Vajdasági RTV munkatársa, az írónő gyermekkori barátnője folytatott közvetlen beszélgetést, az újvidéki Európa Kollégium dísztermében a nemrégiben megtartott könyvbemutató alkalmából. A Zuhanás a fellegekbe című regény az idén jelent meg, és ez a fiatal szerző harmadik könyve. A nagy sikerű Meztelen igazság és A múlt árnyékában című regényei után, a legújabb kötetnek is a romantika áll a középpontjában.

– Az olvasás nem szorult ki a mai világból és a fiatalok köréből sem, hiszen a közösségi oldalakra is írunk, megosztjuk gondolatainkat és van, aki ezeket elolvassa. Szóval a kommunikáció továbbra is írásban nyilvánul meg. Amikor viszont a könyvekről beszélünk, az egyéni dolog, hogy kit melyik témakör érdekel, és miről olvas szívesen. A fiatalokat úgy tudjuk megtartani olvasótáborunkban, ha arról írunk, ami őket érdekli – hangsúlyozta Szekeres Judit.

A könyvbemutatón a közönség soraiban voltak az újvidéki Bogdan Šuput Képzőművészeti Középiskola másodikos magyar tanulói is.