2024. április 25., csütörtök

A választás kötelesség is!

Közösségi találkozót tartottak Felsőhegyen
A szülőföldünkön való boldogulás érdekében kell szavazni (Gergely József felvétele)

A szülőföldünkön való boldogulás érdekében kell szavazni (Gergely József felvétele)

Szerdán este Felsőhegyen a helyi közösség mellett lévő könyvtár olvasótermében tartott közösségi találkozót a Vajdasági Magyar Szövetség. A küszöbönálló európai parlamenti választás fontossága és a választáson való minél tömegesebb részvétel volt a beszélgetés témája. A vajdasági magyarság jelentős hányada már rendelkezik magyar állampolgársággal is, ennek köszönhetően első ízben vehetünk részt EP-választáson, ami nemcsak jog, de kötelesség is, hiszen Deli Andor személyében a Fidesz–KDNP listáján van saját jelöltünk is, aki nemcsak a vajdasági magyarság, hanem egész Szerbia érdekeit képviseli Brüsszelben.

A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben számunkra fontos az a nemzetpolitika, amelyet Magyarország kormánya 2010 óta képvisel. Ez segít abban, hogy a szülőföldünkön tudjunk boldogulni, ebben segítenek bennünket és erőt adnak a különféle gazdaságfejlesztési programok, a fiatal vállalkozók támogatása, a családalapítást megkönnyítő házvásárlási támogatások, az óvodai program, a művelődési és oktatási projektumok stb. Vajdaságnak meg kell mutatnia az EP-választáson, hogy fontosnak tartjuk azt a politikát, amelyet Magyarország kormánya, a Fidesz–KDNP koalíció képvisel és gyakorol. Az összmagyar nemzet számára sem mellékes, ki mindenki fogja képviselni a magyarság érdekeit Brüsszelben.

A közösségi találkozón jelen volt Czegledi Rudolf polgármester, Kislinder Gábor, Topolya polgármestere, Egeresi Sándor tartományi regionális fejlesztési segédtitkár, Kormányos László tartományi képviselő, Lőrinc Csongor, a VMSZ zentai községi szervezetének elnöke.