2024. április 25., csütörtök

Ételkészítés európai szabványok szerint

Felújítják a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény központi konyháját

Felújítják a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény központi konyháját, ahol naponta 12 000 ételadagot készítenek el az óvodások számára. Az építkezési munkálatok hétfőn kezdődnek, a felszerelést, a személyzetet és a technikai eszközöket pedig már április elsején átszállították a Sever villamos- és gépgyár épületébe, ahol a renoválási időszakban folytatódik tovább a főzés. A konyha egy részét lebontják, újrafalazzák és egy új emeletet is építenek, amit öltözőnek, termelési és irodai részlegnek irányoztak elő. Az épület alsóbb termeiben raktár és hűtőberendezések lesznek.

Veljko Vojnić, a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény műszaki igazgatója lapunknak azt nyilatkozta, hogy a bontási munkálatok alkalmával kiderül, hogy az új falak felépítésén és a meszelésen kívül milyen feladatok várnak még rájuk.

– A befektetés összesen 64 millió dinárt tesz ki, ebből 56 milliót a városi önkormányzatnak, illetve Slavica Đukić Dejanović népességpolitikával megbízott tárca nélküli miniszternek köszönhetünk. A munkálatok három szakaszban zajlanak majd, az első két szakaszra elegendő pénzösszeget már jóváhagyták, és még 8 millió dinárra lesz szükség a munkálatok befejezéséhez. A két szakasz befejeztével a fennmaradt összeget is be kell majd szereznünk. Renoválásnál előreláthatatlan a munkálatok befejezésének időpontja, mert nem tudhatjuk előre, mit kell még javítani, de a tervdokumentáció alapján egy éven belül be kell fejezni az átépítést – nyilatkozta lapunknak az igazgató, és hozzátette, hogy véleménye szerint az adott határidőnél korábban is be tudják fejezni a munkálatokat.

– Az átépítések során észszerűsítik a belső elrendezést, ami akadálymentesíti majd a szakácsok munkáját. Szeretnénk bevezetni a HASSP módszert és megfelelni az ISO szabványnak, azaz ezentúl az ételkészítés az európai szabványoknak megfelelően zajlik majd. Egyelőre csak az épület felújítását irányoztuk elő, de a helyreállítást követően elkészült technológiai tervezet szerint történik majd a szükséges berendezések beszerzése – mondta Veljko Vojnić.