2024. április 23., kedd

Kilenc szereplő, nyolc díj

A nagybecskereki Madách Amatőrszínház sikere

A nagybecskereki Madách Amatőrszínház elmúlt két évtizedének a legnagyobb sikerét érte el a Vajdasági Amatőr Színjátszók 24. Találkozóján, amelyet Bácskertesen (Kupuszinán) tartottak meg. A Függöny fel! című előadásuk ugyanis nyolc díjat érdemelt ki. Köztük a legjelentősebb a közönség díja és a legjobb mellékszereplőnek járó Nagy István-díj, amelyet Balázs Györgynek ítélt oda a zsűri, aki Selsdon, a betörő szerepét játszotta.
Különdíjat kapott
Tóth Irén, a darab rendezője (egyébként ez volt az első rendezői vállalkozása a drámai színpadon), a színészi teljesítményéért pedig különdíjban részesült Kamrás Annamária. Váci Nándor a Szép szó táborba kapott meghívót, és ő kapta a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének a különdíját, Jenovay Lajosnak a VMMI különdíját ítélték oda. A díszlet kidolgozásáért Faragó Tibor és Lackó Róbert részesült elismerésben.
Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának felkérésére a nagybecskereki társulat részt vesz a Kossuth Lajos Emlékévre készített produkciójában.
A seregszemlén való eredményes szereplés kapcsán megtartott sajtótájékoztatón a társulat tagjai a csapatmunka eredményeként könyveltél el sikert. Ugyanakkor a közönségdíj fontosságát is hangsúlyozták, hiszen a színházszerető bácskertesiek a becskerekieket részesítették előnyben. Az előadást két évvel ezelőtt vitték először színre, de személyi változások miatt új csapattal sikerült újra egy jó iramú, majdnem kétórás előadást elkészíteni.
Szakmai vélemény szerint az előadás helyt állna a hivatásos színházak mezőnyében is. Ezért igyekeznek majd minél többet tájolni vele.