2024. április 24., szerda

Dinnyepalánták között rejtőzködtek a migránsok

Az öt afganisztáni férfi majdnem megfulladt a tehergépkocsi rakodóterében

Jagodinán a helyi vámhivatal munkatársai öt migránsra bukkantak egy tehergépkocsiban, amelyben dinnyepalántát szállítottak. Az afganisztáni férfiak igencsak rossz állapotban voltak, a zárt térben állítólag már alig volt oxigén.

A bolgár rendszámtáblájú hűtőkocsi sofőrje maga jelentette a vámterminálon a hivatalnokoknak, hogy arra gyanakszik, a rakodótérben migránsok rejtőzködtek el. A férfi abbéli aggodalmát is megosztotta a vámosokkal, hogy a migránsok megfulladhattak, a dinnyepalánta ugyanis a fotoszintézis során igencsak gyorsan felemészti a levegőből az oxigént, ugyanakkor maga nem termel oxigént, olvasható a Szerbiai Rádió és Televízió hírösszeállításában.

A rakodóteret kinyitván a vámhivatalnokok azonnal megpillantottak három migránst, akik azt állították, hogy ők a jármű egyedüli illegális utasai, ugyanakkor a jármű átkutatását követően újabb két migránsra bukkantak, az ő állapotuk különösen válságos volt, a fulladás határán voltak. A Szerbiai Vámhivatal közleménye szerint a migránsok a jobb élet reményében Nyugat–Európa országai felé tartva gyakran teszik ki magukat hasonló életveszélyes helyzeteknek.