2024. április 25., csütörtök

Nyílt nap volt Zentán

Új szak indítását is tervezik a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolában

Nyílt napot és diákvállalati kiállítást tartottak szerda délután a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolában. Tóth Kornél igazgató elmondta, hogy vajdasági szintű nyílt napra került sor, hiszen nemcsak zentai, de többek között magyarkanizsai, adai, tordai és temerini diákok is jelen voltak. Az érdeklődést jól mutatja, hogy a nyílt nap első negyvenöt percében hatvan-hetven ember fordult meg a középiskolában.

– A nyílt nap során az ide érkező általános iskolai diákok ellátogatnak az iskola diákvállalati kiállítására. Itt nemcsak a mi iskolánk diákvállalatai vannak jelen, hanem az egészségügyi középiskola diákjai is részt vesznek rajta, ők is nagyon élvezik a gazdasági világot. Minden közgazdasági szakon tizenöt fős céget alapítanak a diákok, és ennek a rendes vállalatokhoz hasonlóan vannak különféle osztályai is. Ezen keresztül ismerik meg a diákok a vállalati tevékenységeket. Negyedik végére olyan szakembereket kapunk, akik ugyancsak jól ismerik a gazdasági élet fortélyait.

Elmondta azt is, hogy szeptembertől két magyar nyelvű szakot terveznek indítani: a már eddig is működő pénzforgalmi ügyintéző szak mellett a banki és biztosítási ügyintéző szakot is szeretnék elindítani. Ezek a szakok az első évben teljesen átjárhatóak lesznek, és a magasabb osztályokban is lehetséges szakot váltani, de minél később kerül erre sor, annál több különbözeti vizsgára lesz szükség.

A banki és biztosítási ügyintéző szak osztályfőnöke Nagypál Judit, a pénzforgalmi ügyintéző szaké pedig Aleksandra Arsenović lesz. Mindketten hangsúlyozták, hogy az iskola nagyon jó gazdasági alapképzést nyújt a gyerekek számára, és olyan képzettséget ad, amely iránt nagy a kereslet.

Egy magyarkanizsai szülő elmondta, lányuk mindenképpen a közgazdasági iskolát szeretné választani, egyedül abban nem biztosak, melyik szak lenne a legmegfelelőbb számára. Ezért tartották fontosnak, hogy megjelenjenek a nyílt napon, és tájékozódjanak a lehetőségekről.