2024. március 29., péntek

Húsvét gyermekszemmel

Ma évadnyitó, tavaszköszöntő program a tájházban

Topolya község Művelődési Háza szervezésében a topolyai tájházban Tavaszköszöntő kiállítás nyílt. A kiállítás anyagát Topolya község óvodásai és iskolásai alkották. Alkotásaik a tavasz és a húsvét témája köré rendeződtek.

A kiállítást megelőzően az óvodás csoportok kosarat formázó karton sablonokat, az általános iskolák alsósai pedig hungarocell tojásokat kaptak. Az volt a feladatuk, hogy ezeket saját elképzelésük alapján, minél egyedibb módon díszítsék ki. A felső tagozatos tanulók számára pedig lehetőség nyílt arra, hogy kerti makettet készítsenek, s ezáltal belekóstoljanak a makettkészítésbe és a kerttervezésbe.

A kiállításra számos szemet gyönyörködtető alkotás érkezett az egész község területéről. Az óvodások húsvéti kosárkái, valamint az alsós tanulók által díszített hungarocell tojások sokszínűségét mindenképp érdemes megtekinteni. Számos, könnyen elsajátítható technika képviselteti magát a kiállításon. A klasszikus húsvéti tojások mellett megjelentek a modern díszítések is. Egyszarvút, nyulat, bárányt vagy kislányt formázó tojásokkal is találkozhatunk a kiállítást nézegetve. Az egyetlen kert makettjét a Csáki Lajos Általános Iskola felsős tanulói készítették.

A kiállítás megnyitóján a Művelődési Ház igazgatónője, Csípe Tímea mondott alkalmi megnyitóbeszédet, és hangsúlyozta, hogy a kiállítás nem jött volna létre azok nélkül a lelkes, ügyes kezű gyerekek és pedagógusok nélkül, akik időt szántak arra, hogy elkészítsék alkotásaikat. A megnyitó alkalmával a Bambi Gyermekintézmény Gorica épületének óvodásai zenés-táncos műsorral kedveskedtek.

A Tavaszköszöntő kiállítás még ma látogatható 10 és 16 óra között. A tájház udvarán ma 9 órától Szent György-napi tavaszköszöntő, évadnyitó program lesz, melyre szintén szeretettel várják az érdeklődőket.