2024. április 19., péntek

Következik a fiatal Szabó

Novak Đoković nagyon nehezen vette az első monte-carlói akadályt, és továbbra is talány, hogy a német veterán Philipp Kohlschreiber elleni győzelem lendít-e a világelsőn, vagy pedig folytatódik a kínlódás, amelyet a csodálatos játékkal megnyert Australian Open óta láthatunk tőle. A nyolcaddöntőben a 21 éves és a ranglistán 65. amerikai Taylor Fritz következik, akinek érdekes módon a Szabó nem a család-, hanem a keresztneve, és aki tegnap egészen szolid játékkal vett méretet a kiemelt argentin Diego Schwartzmannak.

Đoković és Fritz még nem játszottak, és a szerb a meccs kimondott esélyese. Ez lehet egyben az utolsó könnyűnek ígérkező mérkőzés a kis hercegségben, hisz a győztes a negyeddöntőben már sokkal komolyabb riválissal, vagy a görög Sztefanosz Cicipasszal, vagy pedig az oroz Danyiil Medvegyevvel nézhet farkasszemet.

Nem lesz ott viszont a nyolcaddöntőben a magyar Fucsovics Márton, aki a rajton szépen verte a kiemelt grúz Nikoloz Bazilasvilit, tegnap azonban jó kezdés után alulmaradt az alacsonyabban rangsorolt brit Cameron Norrie-val szemben. Marci az első játszmában 5:2-re elhúzott, 5:3-nál játszmalabdája is volt, de nemcsak azt hagyta ki, hanem a következő adogatást is, és valamivel később a rövidítést is elveszítette. A magyar a második szettben két break hátrányba került, egyet még ledolgozott, de ennél többre már nem volt képes. Kár, hisz a nyolcaddöntőben a selejtezőből érkezett olasz Lorenzo Sonegóval játszott volna.

Az esélyesek közül a 2. fordulót könnyedén vette Alexander Zverev, Medvegyev és Cicipasz, a horvát Borna Ćоrić csaknem három és fél órás küzdelemben múlta csak felül a spanyol Jaume Munart, és kiesett két nagynevű játékos, Stan Wawrinka és Kej Nisikori. A japán veresége a nagyobb meglepetés, hisz a párosra szakosított francia Pierre-Hugues Herbert volt a legyőzője.

Monte-Carlóban tegnap rajtolt a 11-szeres bajnok spanyol Rafael Nadal, míg a szerb Dušan Lajović a 2. fordulóban a belga David Goffinnel mérkőzött.