2024. április 23., kedd
SAKK

Rekordszámú résztvevő Felsőhegyen

A felsőhegyi sakk-klub vasárnap megszervezte a falu 2. nemzetközi egyéni rapidversenyét, amelyen az idén rekordszámú, 103 sakkozó vett részt. A színvonalat két nemzetközi mester és kilenc FIDE-mester biztosította. A 9 fordulós versenyen a gondolkodási idő 15-15 perc volt. A szervezők a hat fődíj mellett még további négy különdíjat osztottak ki.

A legjobb ifjúsági játékos a helybeli sakk-klub tagja, a kevi Kecskeméti Árpád FIDE-mester lett. A legjobb nyugdíjas korú versenyző díját az óbecsei Momčilo Dragović FIDE-mester vehette át. A legjobb női résztvevő a topolyai Pavlović Valentina, a legjobb felsőhegyi sakkozó pedig Juhász Bence lett. A verseny győztesének járó 12 000 dinárt, valamint a kupát a tavankúti Nađ Heđeši Balind nemzetközi mester vehette át 8 ponttal, második lett 7,5 ponttal a pannóniai Milomir Tovilović. A harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki 7-7 ponttal, a javított Buchholz-pontszámítás alapján a makói Horváth Zsolt FIDE-mester a harmadik, az óbecsei Radosav Petković a negyedik, a magyarkanizsai Farkas Tibor nemzetközi mester pedig az ötödik lett. A 6–11. helyen hatan végeztek 6,5 ponttal, a díjas a nagykikindai Milanko Bilić lett. További sorrend: Kecskeméti Árpád, Momčilo Dragović, Pletl Ákos, Táncsik Krisztián, Solymosi András 6,5-6,5, Obrad Sirotanović, Nagy Attila, Predrag Vujinović, Juhász Bence, Mészáros Béla, Miroljub Stojković, Novoth Mátyás, Periša Radović, Stevan Perić 6-6 pont stb.

A szervezőgárda, élén Bartha Áron elnökkel és Farkas Sándorral, kitűnő munkát végzett, nagyszerűen megszervezte a versenyt. Az eredményhirdetés után az éhes versenyzőket közös ebéddel vendégelték meg, a verseny közben pedig üdítővel, italokkal, pogácsával kedveskedtek a résztvevőknek.