2024. április 19., péntek

Magyarország és Vajdaság mélyíti kapcsolatait

Intenzív együttműködés az egészségügyben is

A magyar és a szerb egészségügy együttműködési lehetőségeit vették sorra ma Budapesten azon a megbeszélésen, melyen a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának tisztségviselőivel és a Szegedi Tudományegyetem képviselőivel tárgyalt doc. dr. Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár. A találkozó után kiadott közleményben az áll, hogy megtárgyalták a Magyarországon és Vajdaságban egyaránt jellemző egészségügyi problémákat, s a lehetséges megoldásaokat is felvázolták.

Magyarország és Szerbia között meglehetősen fejlett az együttműködés – jelentette ki Gojković, s erről – fűzte hozzá – a legutóbbi szabadkai együttes kormányülést követően aláírt újabb tizenegy államközi megállapodás is tanúskodik. Az egészségügy terén megfelelő lehetőségeket kínálnak az európai uniós finanszírozással megvalósítható projektumok is – állapították meg.

Intenzívebb lesz a jövőben a kommunikáció az egészségügyi és a tudományos intézmények között, különösen a daganatos megbetegedések, sebészeti kihívások, érrendszeri panaszok és ritkának számító betegségek kezelésére fektetnek nagy hangsúlyt a kooperáció során.