2024. április 18., csütörtök

Világszínvonalú kezelés

Szabadkai és Banja Luka-i szívorvosok tanácskozása a kórházban

A Banja Luka-i kórház kardiológusait látta vendégül szerdán a Szabadkai Közkórház. A két kórház szakemberei részvételével megtartott tanácskozást megelőző sajtótájékoztatón Slobodan Puškar, a Szabadkai Közkórház igazgatója elmondta, hogy a másfél évvel ezelőtt felszerelt angioteremben a vendégsebészekkel közösen végeznek el három összetett koszorúér-beavatkozást.

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

– Az angioterem hetente öt napot működik és napi 24 órán át rendelkezésre áll. A szabadkaiak biztosak lehetnek abban, hogy világszínvonalú kezelésben lehet részük. Nagyon hálásak vagyunk a boszniai kollégáknak, hogy eleget tettek felkérésünknek, hogy közösen végezzük el a műtéteket egy intravaszkuláris ultrahang segítségével – mondta az igazgató.

– Nagy megtiszteltetés, hogy szakmai tapasztalatot cserélhetünk a szabadkai kollégákkal. Az említett ultrahangot már három éve rutinszerűen alkalmazzuk a Banja Luka-i kórházban. A beavatkozásaink 5–7 százalékát ezek az operációk teszik ki. Igyekszünk lépést tartani a világgal – nyilatkozta a médiának Saša Lončar, Banja Luka-i kórház kardiológiaosztályának vezetője.

Jasmina Stevanović, Szabadka Város Közigazgatási Hivatala Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára a konferencia megnyitóján a város nevében köszöntötte az egybegyűlteket.

– A Szabadkai Közkórház az angioterem megnyitásával 2018 elején nagy lépést tett a fejlődés útján. A tartomány 190 millió dinárt különített el ennek a teremnek a berendezésére, és a benne található modern felszerelésekre. Ez lehetővé tette, hogy a szabadkai polgárok és az Észak-Bácskában élők a legmodernebb körülmények között gyógyuljanak. Ez a szív- és érrendszeri betegségben szenvedő páciensek gyorsabb felépülését eredményezi – mondta Jasmina Stevanović.