2024. április 25., csütörtök

Versutca és könyvvásár

Tartalmas programokat tartott a Kishegyesi Könyvtár

A hétvégén izgalmas programok zajlottak a Kishegyesi Könyvtárban. A magyar költészet napja alkalmából versutca létesült a könyvtár előtt, ám ennek voltak előzményei is, számolt be lapunknak Kecskés Tünde könyvtáros.

– A Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesületével karöltve tartottunk egy olyan programot, ahol a gyerekek kishegyesi költők verseivel ismerkedtek meg. Ezeket a nagyobbak átmásolták, a kisebbek illusztrálták. A programhoz kapcsolódott a Nők Kishegyesi Fóruma is, amely hasonló foglalkozást tartott. A két foglalkozáson készült alkotásokból versutcát hoztunk létre a könyvtár előtt. Ez úgy néz ki, hogy madzagok vannak fától fáig, és ezekre vannak rácsatolva ezek a munkák. Ez alkalommal csak kishegyesi költők verseivel foglalkoztunk, mivel Kishegyes újratelepítésének 250. évfordulóját ünnepli az idén – mondta el a könyvtáros, majd arról is szólt, hogy 35 munka került kiállításra. Az eseménynek nagyon jó visszhangja volt, több költő személyesen is megtekintette saját versét a versutcában. Felajánlás is érkezett a részükről, hogy verseskötettel ajándékozzák meg azt a gyereket, aki az ő versüket másolta át.

A hétvégi program másik része a húsvéti könyvvásár volt, amit a könyvtár már több éve megszervez a topolyai Solymosy Könyvesház közreműködésével. Kecskéstől megtudtuk, hogy a könyvesház igen változatos kínálattal vett részt a vásáron. Főként a gyerek- és ifjúsági irodalomból volt bő választék, de megtalálhatók voltak húsvéti jellegű kiadványok, szépirodalmi könyvek, szakkönyvek is.