2024. április 20., szombat

Körmendi kupasiker

Lou Williams (labdával) sokszor szorult helyzetből is betalált

Lou Williams (labdával) sokszor szorult helyzetből is betalált

A Körmend csapatának győzelmével ért véget a közép-európai csapatokkal versengő Alpok–Adria-kupa. A magyar gárda csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe, ahol a cseh USK Prahát ejtette ki. Az elődöntőben a lengyel Gliwice volt az áldozat, a döntőben pedig a horvát Škrljevo. Horvátországban a házigazda nyert 76:67-re, ám a Körmend otthon 92:71-re diadalmaskodott, megfordítva az összetett eredményt.

A Valencia nyerte meg a második számú európai megmérettetést, az Eurokupát. A spanyol gárda a berlini Albával csatázott a trófeáért, a döntős sorozat első, hazai meccsét 89:75-re nyerte meg. A berlini második találkozón az Alba hosszabbítás után egyenlített a sorozatban (95:92). A mindent eldöntő harmadik összecsapáson a házigazda Valencia esélyt sem adott a németeknek (89:63).

Hatalmas pofont kapott az NBA-ben a címvédő Golden State Warriors. A sztárcsapat a nyugati negyeddöntő második hazai meccsén a Los Angeles Clippers ellen a harmadik negyed derekán már 31 ponttal is vezetett (94:63), ám a szívós vendégek hatalmas hajrával felálltak. A 36 pontos Lou Williams vezette Clippers 85 pontot szórt a második félidőben, és 135:131-re nyert, egyenlítve a sorozatban. A fordítással az Angyalok Városának csapata ráadásul rekordot írt, korábban soha egy gárda sem állt fel ekkora hátrányból a playoffban.