2024. április 25., csütörtök

Történelmi tripla

JÉGKORONG

Történelmi tripla

A szerbiai jégkorongozók minden várakozást felülmúló sikerrel szerepeltek az idei vb-ken. Az U20-as gárda után, amely decemberben Zágrábban harcolta ki a feljutást a II. A csoportba, ugyanezt jegyezte márciusban Belgrádban az U18-as válogatott, a haditettet pedig a felnőttek tették teljessé ugyancsak hazai pályán a II. B csoport hétfőn este kiharcolt bajnoki címével, vagyis jövőre az I. B-ben indulhatnak. Mint az U18-asok esetében, a felnőtteknél is az utolsó forduló döntött, és most is Szerbiának kedvezett az eredmények alakulása. A horvátok ugyanis legyőzték az éllovas Ausztráliát, Szerbia pedig büntetőkkel nyert Spanyolország ellen, és az egymás közötti meccsen elért győzelem révén előzte meg a szintén 11 pontot gyűjtő horvátokat.

RÖPLABDA

Új bajnokot avatnak

A női Szuperligában, akár az ópázovai Jedinstvo, akár a lajkovaci Železničar nyeri a serleget, új bajnokot avatnak. E két csapat jutott be a döntő április 21-én kezdődő sorozatába, hisz az elődöntőben a Jedinstvo a címvédő Vizurát, a Železničar pedig a 27-szeres bajnok C. zvezdát ütötte ki egyformán 3:1 arányban.

A férfiaknál az este Szabadkán volt műsoron a Spartacus–C. zvezda sorozat negyedik meccse. Ha a hazaiak nyertek, lesz ötödik viadal is, vendégsiker esetén pedig a belgrádiak jutottak a döntőbe, amelyben a címvédő Vojvodina várja ellenfelét.

KÉZILABDA – ADA

Győzelemsorozatban az adaiak

Sikeres hétvégét zártak az adai kézilabdázók, hiszen a nők otthon, a férfiak pedig idegenben nyertek az I., illetve a II. liga keretében.

Ada: Halász József–Ravangrad 35:15 (18:5)

A Műszaki Iskola sportcsarnoka, 200 néző, vezette: Tasić, Dobrivojević (Újvidék).

Halász József: Fajka 4, Balázs 4, Király 2, Szügyi, Vučetić, Vacsik 5, Surányi 2, Kovács 9, Zombori, Dudić 3, Aksin 6, Kozma.

Ravangrad: Benjak 2, Orlić, Dokmanov V., Lukić, Beljanski 3, Gagić 4, Lazić 2, Sadiković, Lončar 3, Dokmanov N., Bezmar 1, Basta.

A Halász József csapata fölényes győzelmet aratott, miután a zombori vendégek az első félidő közepétől képtelenek voltak gólt lőni a szünetig. A játék képe a folytatásban sem változott, ismét egy tízperces zombori gólszünet következett.

A 17. forduló többi eredménye: Mokrin–Jadran 30:25, Proleter–Spartacus 17:28, Laki–Temerin 19:28, Kikinda–Dolovo 38:24, Radnički–Mladost 34:28. Az élcsoport: Kikinda 34, Halász József 26, Spartacus 22 pont stb.

Újvidék: Radnički–Potisje-Pletex 28:33 (15:17)

Klisa sportközpont, 10 néző, vezette: Crnjanski, Bubanja (Palánka).

Radnički: Ničić, Janković 2, Laković 8, Jojić 4, Binić 2, Zeman, Tanurdžić, Ranitović 8, Pribanović 4, Zelen.

Potisje-Pletex: Rácz Szabó, Szeszták, Pergel 1, Krizsán 7, Aranyos 2, Gordán, Juhász, Jovanović 2, Bajúsz 8, Rogljačin, Szollár, Vekić 3, Vajer 3, Marjanov 7.

A mérkőzés elején a hazaiak szerezték meg a vezetést, de az adai csapat gyorsan egyenlített, majd megfordította az állást. A második félidő 41. percében a vendéglátónak még sikerült 21:21-re kiegyenlítenie, ám a 46. perctől hatperces hazai gólszünet következett, amit az adaiak ügyesen kihasználtak.

A 20. forduló többi eredménye:Budućnost–Dalmatinac 39:29, Metalac–Zenta 35:28, Somborelektro–PIK Prigrevica 28:22, a Naftagas–Crepaja és a Vojvoda Stepa–Pancsova mérkőzést később játsszák, a Slavija szabad volt. Az élcsoport:Potisje-Pletex 33, Somborelektro 30, Slavija 26, Metalac 23 pont stb.