2024. április 18., csütörtök

Kúlai siker Lakitelken

A kúlai Petőfi Brigád Általános Iskola magyar nyelven tanuló diákjai minden évben részt vesznek az anyaországi Lakitelek Népfőiskola Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő Ki mit tud? versenyen. Így volt ez a közelmúltban is, amikor az oktatási intézmény hírnevét öregbítették.

Ez évben a 12 tagú Allegró énekcsoport és Vojcsena Patrícia versmondó mérettetett meg. Az énekcsoport produkciója Hevér Judit zenetanárnő vezetésével nagy sikert aratott a versenyen. A második osztályos Vojcsena Patrícia Benedek Elek: Ne bántsd a fát című versével pedig első helyezést ért el. Felkészítője osztálytanítója, Kovács Zoltán volt.

Patríciának nem ez volt az első sikere, mert már az elmúlt év vége felé Zentán megtartott Messzeringó gyermekkorom világa elnevezésű szavalóversenyen második helyezést ért el. A Petőfi Brigád Általános Iskola szavalóversenyén, amelyet március elején tartottak meg, első lett és továbbjutott a helyi szemlére, ahol a harmadik helyet szerezte meg. Első televíziós szereplésén is túl van a szorgalmas tanuló, ugyanis a Pannon RTV Kalamáris című műsorában is bemutatta tehetségét egy szavalat erejéig. Patrícia nem csak tehetséges versmondó, évek óta aktív tagja a helyi Népkör MMK gyermektánc csoportnak, és a kézműves foglalkozásokon is mindig részt vesz.