2024. március 29., péntek

Mértékadó szerepre tett szert Kína az autóiparban

A német autógyárak, a BMW, Daimler és a Volkswagen szemében Kína már jó ideje nemcsak a legnagyobb felvevőpiacnak számít, hanem az iparág technológiai fejlődése szempontjából is mértékadó szerepet tölt be.

A német autógyárak egyre inkább a kínai piac igényeihez igazítják fejlesztési programjaikat. „Folyamatosan építjük ki jelenlétünket az országban” – jelentette ki Ola Källenius, a Daimler májusban hivatalba lépő új elnöke kedden a Sanghaji Autószalonon.

Hasonló álláspontot képvisel a Volkswagen konszern vezére, Herbert Diess is, aki minden más piac szempontjából mértékadónak tekinti a kínai piacot. Elmondta: a Volkswagen mintegy 20 ezer fejlesztő szakemberének mintegy a fele a kínai piacra szánt technológia, termékek fejlesztésével és formatervezésével foglalkozik.

Neves autóipari szakértők is Kínát tekintik a jövő autóipari központjának. „A holnap autóját Kína adja majd” – jelentette ki Ferdinand Dudenhöffer, a Duisburg-Essen Egyetem professzora, az egyetem CAR autóipari kutatóintézetének vezetője. Mégpedig nemcsak a piac hatalmas mérete miatt, amit egyetlen autógyártó sem hagyhat figyelmen kívül, hanem azért is, mert az ország járműipara egyre több területen a technológiai éllovas szerepére tesz szert. Az elektromos mobilitás terén például már egyértelműen vezető szerepet vívott ki magának Kína.

Kína elektromos mobilitás terén betöltött jelentőségét húzza alá az a tény is, hogy a BMW és a Daimler autógyárak is kínai partnerek bevonásával Kínában fogják gyártan a Mini és a Smart kisautók elektromos verziójának következő generációját. A nagy kínai autógyárak, a Geely, a BAIC és a BYD már évek óta gyártanak elektromos autókat. A legnagyobb innovációs lépéseket azonban olyan új startup cégek tették meg, mint a kizárólag elektromos autókat gyártó Nio, Byton, illetve a német Weltmeister nevű márka.

Az elektromos hajtáslánc-technológia mellett kínai gyártók uralják az akkumulátorok világpiacát is. Az elektromos autókba tavaly világszerte beépített akkumulátorok 35 százalékát két kínai gyártó szállította. Ferdinand Dudenhöffer szerint kínai cégek szerzik meg a vezetést a hálózatra kapcsolt járműtechnológiában is.