2024. április 20., szombat

Jól sikerült a zentai jótékonykodás

Mintegy 125 ezer dinár gyűlt össze a balesetet szenvedett fiú megsegítésére

Mint már hírül adtuk, a januárban Zentán a Thurzó Lajos Általános Iskolában balesetet szenvedett fiú, Olajos Krisztián és családja megsegítésére jótékonysági kezdeményezés indult Zentán. A mozgatórugó Polyák Hajnalka, napilapunk zentai szerkesztőségének munkatársa volt, aki Varga Róberttel, a zentai Mumus Experiment House of the Tississippi Blues klubhelyiségének képviselőjével és Milan Muškinjával, a Vöröskereszt zentai szervezetének titkárával karöltve szervezkedett az elmúlt hetekben.

Munkálkodásuk eredményeképp a hétvégén a zentai House of the Tississippi Blues klubban jótékonysági koncertet tartottak, amelynek teljes bevételét a balesetet szenvedett kisfiú kezelési és rehabilitációs költségeinek a fedezésére fordítják. A korábban több hasonló jellegű akciót kezdeményező Hajnalka kérdésünkre elmondta, hogy a Thurzó Lajos iskolában dolgozó férje hívta fel a figyelmét a zentai kisfiú esetére, és amikor kikristályosodott bennük, miképp tudnák ezt véghezvinni, akkor kereste fel a Tississippi klub élén lévő Varga Róbertet, aki rögtön beleegyezett az együttműködésbe, és ő kérte fel a zentai Vöröskereszt aktivistáit is, hogy becsületkassza kihelyezésével csatlakozzanak a megmozduláshoz.

A helybéli és környékbeli zenészek, valamint könnyű- és rockzenekedvelők néhány évvel ezelőtt megnyílt törzshelyén szombat este a zentai Jazz & Roll party band rendkívül hangulatos koncertjére sokan voltak kíváncsiak. A Varga Ágota, Boros Gyevi Endre, Simon György és Szabó Endre – Orko felállású zenekar klasszikus, népszerű popszerzemények feldolgozásaival nyűgözte le a jelenlévőket, akik közül többen is táncra perdültek. Az akcióhoz csatlakozott Bővíz Szilárd, a Csíki Sör szerbiai forgalmazója is, aki a sör védjegyével ellátott ajándéktárgyakat ajánlott fel az est folyamán megtartott árveréshez.

– Nagyon örülök annak, hogy ennyire pozitívak az emberek. Még alig vágtunk bele a kezdeményezésünkbe, szinte azonnal sokan kerestek bennünket, jelezték, hogy segíteni szeretnének. Ezt megtapasztalni óriási öröm, amely erőt ad mindannyiunknak – mondta Varga Róbert.

Ez idáig a kisfiú édesanyjának a folyószámlájára 70 ezer dinár érkezett, a vöröskeresztes kasszában pedig 55 ezer dinár gyűlt össze, vagyis összesen 125 ezer dinárt gyűjtöttek a jótékonykodók. Polyák Hajnalka elmondta, hogy az akció során külföldről és más településekről is küldtek adományokat, és a Vöröskereszt a pénzt már át is utalta az anyukának, aki nagyon hálás a segítségért.

Krisztián már valamennyivel jobban érzi magát, a látásával még vannak problémák, és időnként rosszullétekkel küzd, ezért még szükség van a további gyógykezelésekre, melyeket a rehabilitáció követi majd.