2024. április 19., péntek

Sorsdöntő választás

Közösségi találkozó Nagybecskereken
Kecskés István felvétele

Kecskés István felvétele

A május 26-i EU-s parlamenti választások nemcsak az anyaországi, hanem a határon túl élő magyarok számára is fontosak. Fontos az, hogy a magyarságnak erős érdekképviselete legyen Brüsszelben, a vajdasági magyarság számára pedig az is fontos, hogy Deli Andor személyében továbbra is képviseltetve legyen. Ez egyben Szerbia EU-s csatlakozása szempontjából is nagyon fontos – hangzott el ma este a Mit kínál a magyar nemzet? Elnevezéssel megtartott közösségi találkozón a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesületben. Kovács Elvira parlamenti képviselő, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke elmondta, hogy az elmúlt néhány évben Közép-Bánátban is nagyon sokan éltek az anyaország nyújtotta lehetőségekkel. Több mint ezren pályáztak, és 950-en nyertek is támogatást.

Juhász Attila mezőgazdasági államtitkár szerint erős magyar érdekképviselet kell Brüsszelben, ami fontos az egész nemzet számára, de Szerbia EU-s csatlakozása szempontjából is.

Nyilas Mihály tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár, a tartományi kormány alelnöke hangsúlyozta, hogy sorsdöntő választásokról van szó. A kérdés pedig az, hogy milyen Európát akarunk. Olyan Európát, amely a nemzetek fölött áll vagy olyat, amely az erős nemzetekben gondolkodik és lehetőséget ad a nemzeteknek, hogy maguk döntsenek a dolgaikról. Szerinte az utóbbira kell voksolnunk, amely a Fidesz–KDMP programja, és nincs alternatívája.