2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Solskjær: Képesek vagyunk betalálni

Nem mondott le a továbbjutásról a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében Ole Gunnar Solskjær, a Manchester United vezetőedzője. A Vörös Ördögök kényelmetlen helyzetből várják a barcelonai visszavágót, miután az Old Traffordon Shaw szerencsétlen öngóljával a Messi fémjelezte katalánok kerültek egygólos előnybe.

Még versenyben vagyunk. Kiváló csapat az ellenfelünk, de meg tudjuk fordítani a párharcot. Az első mérkőzésen valamennyire Messit is sikerült kontrollálnunk. Feszes, kemény játékot kell bemutatnunk, sok labda nélküli védekezéssel. A támadások befejező fázisában fejlődnünk kell, hiszen mindenképp gólt kell szereznünk a továbbjutáshoz. De képesek vagyunk erre – magyarázta optimistán a norvég, emlékeztetve, a PSG ellen idén már véghezvittek egy nagy idegenbeli fordítást.

Ernesto Valverde, a gránátvörös-kékek edzője a hétvégén Huescában (0:0) a kezdőcsapat nagy részét, így Messit is pihentette, de a szűkszavú mester a találkozót követően megerősítette, hogy az argentin ma este már ott lesz a pályán. A zseni Manchesterben keményen ütközött Smallinggal, másnap nem érezte jól magát, de már készen áll a játékra.

Az est másik meccsén győzelemre van szüksége a Juventusnak a biztos továbbjutáshoz, miután Cristiano Ronaldóék egy hete 1:1-es döntetlent értek el az Ajax otthonában.