2024. március 29., péntek
SZEGEDEN

Balázs Áron játssza Moliére-t

Május közepéig Szegeden próbál Alföldi Róbert. Bulgakov Molière, avagy az álszentek összeesküvése című, Magyarországon eddig nem sokszor játszott darabját rendezi, amely azt az örök érvényű kérdést feszegeti, össze lehet-e békíteni a művészetet a mindenkori hatalommal. Moliére-t Balázs Áron vajdasági színművész formálja meg.

Évek óta nem rendezett nagyszínházi darabot Alföldi Róbert. Most Barnák László főigazgató meghívta Szegedre, hogy megrendezze Bulgakov színművét. „Alföldi Róbert kiváló rendező. Nagyon elismert színházi szakember színészként is, rendezőként is. Nagyon mai gondolkodással bír, és ez jót tesz a szegedi társulatnak, ráadásul nagyon népszerű a közönség körében is. Nem véletlen, hogy csak most, az évad végén tudott eljönni hozzánk, hiszen sokfelé, nagyon sokat dolgozik. Ezért május 17-én csak egy előbemutatót tartunk, és már csak egy előadás lesz ebben az évadban. Ősztől a bérleti előadásainkban indul majd igazán útjára a darab” – mondta a főigazgató.

Miért éppen Bulgakov? „Egyrészt azért, mert még nem rendeztem Bulgakovot, másrészt elég nagyszabású, monumentális a színdarab, tehát egy nagyszínházba ilyen szempontból is jó választásnak tűnik. Azt gondolom, hogy mindannyiunknak van tapasztalata arról, hogy miként függünk bizonyos dolgoktól” – válaszolta újságírói kérdésre Alföldi.

A május 17-i bemutatón Moliére-t Balázs Áron vajdasági színművész formálja meg, XIV. Lajos Medveczky Balázs lesz. Párizs érseke Szegezdi Róbert. A darabban játszik még Ágoston Katalin, Gömöri Krisztián, Szívós László, Jakab Tamás, Bánvölgyi Tamás, Kárász Zénó, Poroszlay Kristóf és a két egyetemi hallgató, Sziládi Hajna és Krupp Bence is.