2024. április 25., csütörtök

Hetvenéves a Bogdan Šuput iskola

Az újvidéki művészeti középiskola és a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanulóinak együttes kiállítása

Az újvidéki Bogdan Šuput Képzőművészeti Középiskola fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából a két művészeti szakközépiskola, az újvidéki és a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjainak alkotásaiból készült közös tárlat.

A kiállítást Csikós Pajor Gizella, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium igazgatója, és Đura Radišić, a Bogdan Šuput Képzőművészeti Középiskola igazgatója nyitották meg. Csikós Pajor Gizella beszámolt a gimnázium múltjáról és jelenéről. Elmondta, hogy a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium 2003-ban nyitotta meg kapuit. Ekkor matematikai szakkal kezdte meg működését. Kiemelte, hogy 2008-ban nyílt meg a képzőművészeti szak, ahol jelenleg nyolc tanár dolgozik a tanulókkal.

A kiállításon mintegy ötven tanuló munkája látható, tudtuk meg Erős Bunyik Lilitől, a Bogdan Šuput Képzőművészeti Középiskola tanárától, a tárlat szervezőjétől. Hozzátette, hogy a tanulók olyan munkákat állítottak ki, amelyeket tanulmányaik során készítettek: második, harmadik és negyedik osztályos tanulók rajzai, festményei, multimediális és kombinált technikával készült alkotásai, grafikái, fotói szerepelnek a tárlaton. Ezenkívül mozaikok, vitrázsok és ékszerek is gazdagítják a kiállítást.

Erős Bunyik Lili kiemelte, hogy a két művészeti oktatással foglalkozó középiskola immár tíz éve sikeres együttműködést ápol.

– A közös kiállítás megszervezésével hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a vajdasági tehetséges fiatalok és a műélvező közönség számára is elérhetőbb legyen a művészeti alkotás – mondta a tárlat szervezője.

A jubileum alkalmából az újvidéki Pavle Beljanski Képtárban is szerepelnek a tanulók különféle munkái, amelyet több részből álló kiállítássorozatok során mutatnak be.

Az újvidéki Bogdan Šuput Képzőművészeti Középiskolában lévő tárlatot május 16-ig tekinthetik meg az érdeklődők.