2024. április 24., szerda

Szerbia még versenyben a Volkswagenért?

Cáfolta a Volkswagen termelési és értékesítési szóvivője a dpa hírügynökségnek azt az értesülését, hogy a német gyáróriás nem Szerbiában, hanem Bulgáriában vagy Törökországban épít új üzemet. Leslie Bothge a Politika napilapnak kijelentette: nincs új hír a Volkswagen délkelet-európai terjeszkedése kapcsán, a vezetőség még nem döntött arról, építenek-e, és ha igen, hol építenek új autógyárat. Bothge azt mondta, továbbra is érvényes a két héttel ezelőtti nyilatkozata, mely szerint még keresik a lehetséges helyszíneket.

Korábbi, nem hivatalos értesülések szerint Szerbián kívül Bulgária, Románia, Törökország és Észak-Macedónia jöhet számításba. Az új gyárat állítólag 2023-ban nyitnák meg, a beruházás értéke 1,4 milliárd euró lesz, évente 300 000 autót gyártanak, és 5000 embert állítanak munkába.

Thomas Schieb, Németország belgrádi nagykövete néhány napja azt mondta, nem határoztak még semmiről, de reméli, Szerbia javára döntenek.

A dpa hírügynökség úgy tudja, a Volkswagen vezetősége húsvét után tárgyal az új helyszínről, a döntés pedig csak novemberre várható.