2024. április 19., péntek
Szegedi Egyetemi Tavasz

A fotópályázat egyik díjazottja Csákány Lóránt

A szegedi Rektori Hivatal Dugonics téri épületében az egyetemi fotópályázat anyagából válogatott kiállítással megnyílt az idei Egyetemi Tavasz programsorozata. Öt hét alatt 80 helyszínen több mint 300 programra várják az érdeklődőket. A programok nyitottak és többnyire ingyenesen látogathatók minden érdeklődő számára.

Gellén Klára oktatási rektorhelyettes a megnyitón úgy fogalmazott, a fesztivál az idén is kiválóan szemlélteti a szegedi egyetem sokszínűségét: a tudomány mellett ugyanis az intézmény elkötelezett a kulturális értékek iránt is.

A kulturális és sportesemények, kari napok, egyetemi színházi találkozó, tematikus séták, tudománynépszerűsítő programok és konferenciák mellett idén sem hiányozhat a zene a programok közül. A Fonó Klub Szeged vendége lesz a Meszecsinka zenekar, majd Kollár-Klemencz László, az egyetemen koncertezik az ötvenéves Kaláka együttes, a Nemzetközi Gitárfesztivál keretében elismert sztárokat és fiatal tehetségeket hallhat a közönség.

A rendezvénysorozat részeként április végén tartják a IV. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót. Ekkor nemcsak a hazai egyetemi színjátszás javát láthatják a nézők, hanem szakmai beszélgetések, tréningek és koncertek részesei is lehetnek. Idén is az Egyetemi Tavasz megnyitóján adták át a Kulturális Iroda által kiírt versenyek, pályázatok díjait. A 16. Egyetemi Tavasz fotópályázatán a szabadkai születésű Csákány Lóránt a második díjat érdemelte ki.