2024. április 25., csütörtök

Pitbull marcangolt össze egy idős asszonyt

Hiába értesítették a zombori zoohigiéniai szolgálatot, csak a baleset után gyűjtötték be a kóbor ebet

Az eset Zombor közelében, a konyhakertészetéről nevezetes Nenadić tanyasi településen történt vasárnap délután. Az áldozat a 87 esztendős helybeli nő, akit súlyos sérülésekkel kezelnek az újvidéki Sürgősségi Központban.

Illusztráció (pixabay.com)

Illusztráció (pixabay.com)

Az idős nő füvet gyűjtött a sertéseinek, amikor rátámadt a bizonyára a kölykét féltő és védelmező pitbull terrier szuka, és szinte az asszony egész testét összemarcangolta. Harapta, ahol érte, kezét, lábát, arcát, nyakát, hátát. Fél szeme komoly sérülést szenvedett. Az áldozat állapota olyan súlyos volt, hogy miután a zombori Közkórházban ellátták sebeit, nyomban Újvidékre szállították.

Az áldozat rokonai elmondták, hogy a kóbor szuka és kölyke egy ideje már az idős asszony szállása környékén tanyázott, agresszíven viselkedett, ám korábban nem támadt emberre. Mivel veszélyesnek tartották, az előző héten értesítették a város zoohigiéniai szolgálatát, hogy fogják meg az ebet. Erre azonban már csak a támadás után került sor. Most tíz napig karanténban marad, hogy kiderüljön, veszett-e. Azt nem közölték, hogy a kutya chippel jelölt-e.

A hír hallatán többen jelezték, hogy nemcsak Nenadićon sok a kóbor eb, hanem az ugyancsak tanyasinak számító Čičovin se ajánlatos miattuk gyalog vagy kerékpáron közlekedni. Zombor utcáin is, több hónapos szünet után, ismét kutyafalkák tűntek föl.