2024. április 24., szerda

Tipsarević sokadik ifjúsága

Több más veteránnal együtt Janko Tipsarević is dacol az évekkel, azzal, hogy mások nem bajlódtak olyan súlyos sérülésekkel, és estek át annyi műtéten, mint a júniusban 35. születésnapját ünneplő belgrádi. Tipsarević Houstonban, az USA salakos nemzetközi bajnokságának nevezett tornán, a 23 éves és a ranglistán 55. brit Cameron Norrie-t is legyőzte – 6:3 volt a kihasznált breaklabdák aránya, és az eddig szerzett pontokkal 54 helyet javított, vagyis a naprakész listán a 372. pozícióról feltört a 318.-ra. Az élmezőnyben Jankónál csak 12 idősebb van – Seppi, Dutra, Zsaziri, Verdasco, Kohlschreiber, G. López, Berlocq, Ferrer, Lorenzi, F. López, Federer és Karlović –, a következő ellenfél pedig a negyeddöntőben a 32 éves amerikai Sam Querrey, aki ellen a szerb 4:3-ra vezet. Egyetlen eddigi salakos meccsüket Tipsarević nyerte meg, legutóbb pedig 2016-ban a US Openen futottak egymásra, s akkor is az amerikai maradt alul.

Jó hír érkezett Monte-Carlóból Filip Krajinovićnak, aki több visszalépés után felkerült a vasárnap kezdődő tornán a selejtező táblájára. Ebben a mezőnyben indul Miomir Kecmanović is, míg a főtáblára Novak Đoković, Györe László, Fucsovics Márton és Dušan Lajović jogosult.

A csütörtök esti műsor legnagyobb meglepetése egyébként a német Alexander Zverev veresége volt a spanyol Jaume Munar ellen…