2024. április 16., kedd
EB-SELEJTEZŐ

Meggyőző magyar fölény

A férfi kézilabda-Eb-selejtező 3. fordulójában Magyarország 25:19-re legyőzte Oroszországot Asztrahánban, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás és csoportelsőség felé. A magyaroknak szép megmozdulásaik voltak, de sok hiba is csúszott a játékukba.

Nagy volt az izgalom a szerb kispad környékén (Fotó: Beta)

Nagy volt az izgalom a szerb kispad környékén (Fotó: Beta)

Óriási gratuláció jár fiatal csapatunknak, amely idegenben nagyon fontos meccset nyert. Egy ilyen mérkőzésen a kiváló kapusteljesítmény elengedhetetlen, amihez nagyon komoly védekezés párosult. Ha egy kicsit koncentráltabbak vagyunk, lehetett volna nagyobb is a különbség, de elégedettek vagyunk ezzel a győzelemmel” – nyilatkozta Csoknyai István szövetségi kapitány. A két csapat vasárnap délután 16 órakor Érden találkozik újra, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A szerb válogatott hazai pályán 25:25-ös döntetlent játszott Horvátországgal, így még életben tartotta továbbjutási esélyeit, ugyanakkor a válogatott keserédes szájízzel hagyhatta el a pályát, mert minden esélyük megvolt a győzelemre is.

Mindent megtettünk, ma sajnos csak ennyire futotta. A horvátok jól, dinamikusan, sokszínűen játszanak, s bár közel voltunk a két ponthoz, ahhoz, hogy ilyen klasszisú csapatokat legyőzzünk, még érniük kell a fiúknak. Nagy volt nyomás a fiatalokon, a tapasztalatlanság számlájára írom, hogy nem tudtunk végig úgy játszani, ahogy elterveztük” – mondta a mérkőzést követően a kapitány, Nenad Peruničić. A soron következő Horvátország–Szerbia találkozóra vasárnap 20.30-kor (RTS 2) kerül sor.