2024. április 20., szombat

Totógyilkos ausztrálok

JÉGKORONG

Szerbia válogatottja ütötte a meccs első és utolsó gólját is a II. A csoportos jégkorong-vb belgrádi 2. fordulójában, mivel azonban időközben hármat kapott, meglepő vereséget szenvedett Ausztráliától, amivel búcsút mondhat a magas helyezésnek. A szerb csapat ma a 3. fordulóban a sereghajtó kínaiakkal játszik.

RÖPLABDA

Holnap már vége is?

Ha nem történik csoda, a férfi Szuperliga rájátszásának elődöntője holnap már véget is ér. A három győzelemig tartó sorozat második meccsein a Vojvodina és a C. zvezda idegenben is nyertek, és ha holnap kihasználják a hazai pálya előnyét, már döntősök is. A Spartacus a második mérkőzésen is megszorította a belgrádiakat, ám ismét alulmaradt a rövidítésben.

Szabadka: Spartacus–C. zvezda 2:3 (15:25, 25:14, 19:25, 25:22, 15:17)

Sétaerdei sportcsarnok, 600 néző, vezette: Rogić, Balandžić (Belgrád).

Spartacus: Milović (libero), Arsenoski, Jungić 14, Veselinović 28, Peić (libero), Seizović, Simić, Medan, Kecman 14, Dulić, Tumbas 6, Ilić 9.

Crvena zvezda: Meljanac 1, Jevtić (libero), Petković, Đurđević (libero), Tadić 2, Mašulović 8, Petrović 5, Nejić 18, Sinđelić 5, Jovanović, Dodić 19, N. Pavlović, Andonović 1, D. Pavlović 11.

Több mint két és félórán át tartó gigászi csatát vívott egymással a két csapat. Az első izgalmakat a harmadik szett hozta, melyben 8:8-ig együtt haladtak a csapatok, a folytatásban azonban a Zvezda néhány pontos előnyre tett szert, amelyet meg is őrzött a játszma végéig. A negyedik szettben 20:16-os belgrádi vezetésnél nem sokan adtak esélyt a Spartacusnak a fordításra, ám a hazaiak a közönség által teremtett pokoli hangulatban szárnyakat kaptak, s az ötödik játékrészben is kiválóan rajtoltak, a vendégek azonban fokozatosan feljöttek, és végül különbségre nyertek.

SAKK

Inđić szép sikere a Dubai Openen

Április 1–9. között került megrendezésre a 21. Dubai Open 155 résztvevővel. Kilenc forduló után az élen nyolcan végeztek 7 ponttal, köztük Szerbia tavalyi bajnoka, Aleksandar Inđić, aki végül a Buchholz-pontszámítás alapján a 7. lett. Rajta kívül Tijana Blagojević 4,5 ponttal a 79., Mila Žarković 3,5 ponttal a 112. helyen zárta a versenyt. A verseny győztesének az orosz Makszim Matlakovot hirdették ki, akivel Inđić az utolsó fordulóban nagy csatában remizett.

NBA

Jöhet a rájátszás

Az NBA alapszakaszának utolsó játéknapja után keleten és nyugaton is kialakult a playoff párosítása. Jokić Denvere a nyugati főcsoport második helyén zárt, és a San Antonio lesz az ellenfele, Marjanović Philadelphiája keleten lett harmadik, és az Orlandóval kezd. A párharcok négy sikerig tartanak.

A negyeddöntők, kelet: Milwaukee–Detroit, Toronto–Brooklyn, Philadelphia–Orlando, Boston–Indiana. Nyugat: Golden State–LA Clippers, Denver–San Antonio, Portland–Oklahoma, Houston–Utah.