2024. április 23., kedd

Pénteken állásbörze Szabadkán

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai fiókintézete szervezésében pénteken 10 és 14 óra között állásbörzére kerül sor. A rendezvény helyszíne a Galleria Hotel átriuma lesz. A negyvenegyedik alkalommal megrendezett állásbörzén negyven kiállító lesz jelen, és összesen 700 munkahelyet kínálnak az álláskeresőknek.

A Foglalkoztatási Szolgálat szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye szerint az állásbörzén különböző profilú és iskolai végzettségű munkásokat keresnek.

(Fotó: Gergely Árpád archív)

(Fotó: Gergely Árpád archív)

A kiállítók többek között a következő területeken keresnek munkaerőt: banki tanácsadó, VI. és VII. fokozatú végzettséggel rendelkező gépész, illetve elektrotechnikai szakember, termelési operátor, minőségellenőr, gépkarbantartó, fémesztergályos, villanyszerelő, lakatos, hegesztő, darukezelő, fémmarós, takarító, kereskedő, raktáros, sofőr, CNC-operátor, egyetemi végzettséggel rendelkező állattenyésztő, technológus, HR asszisztens, pénzügyi munkatárs, menedzser, informatikus.

Az álláskeresőknek a börze lehetőséget nyújt arra, hogy személyesen találkozzanak a munkaadókkal, és informálódjanak a felkínált munkahelyekkel kapcsolatban. A Foglalkoztatási Szolgálat közleménye szerint rendkívül fontos, hogy a munkakeresők előre elkészített önéletrajzzal jelenjenek meg a börzén, és minél több helyre nyújtsák be.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint ez év márciusának végén Szabadka Város területén 4826 munkanélkülit tartottak nyilván, akiknek 20 százalékát a 30 évnél fiatalabbak teszik ki, míg 40 százalékuk 50 évnél idősebb.