2024. április 19., péntek

Sonka és kolbász a főtéren

Hivatalosan is megkezdődött a Meet & Eat gasztrofesztivál

Csütörtökön hivatalosan is megkezdődött a Meet & Eat gasztrofesztivál (XI. Csülöknapok és húsvéti vásár) a Szentháromság-szobor előtti téren. A rendezvényt Osztrogonác Simon, a Szabadkai Városi Tanács mezőgazdasággal megbízott tagja nyitotta meg.

A vásárlók a sonkát keresik leginkább (Fotó: Patyi Szilárd)

A vásárlók a sonkát keresik leginkább (Fotó: Patyi Szilárd)

– Egy hét múlva ünnepeljük a húsvétot. Ebből az alkalomból nyílt meg a csülkök, sonkák és különböző húsok immár hagyományosnak számító kiállítása. Minden ilyen rendezvény jelentős Szabadka számára. A főtéren mintegy negyven, főleg hazai kiállító található, akik minőségi hazai termékeket árulnak – nyilatkozta a sajtónak Osztrogonác Simon.

A fesztiválon helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességekkel, kézműves édességekkel, italokkal és hagyományos vásári konyha választékaival várják a látogatókat. Ružica Radonić, a rendezvény egyik árusa elégedett az idei fesztivál forgalmával.

– Második alkalommal vagyunk itt a csülökfesztiválon. Sonkát, csülköt, szalonnát, kolbászt árulunk. A forgalom jónak mondható. A sonkát keresik leginkább, amelynek nálunk ezer dinár kilója. Emellett a szalonna nyolcszáz dinár, a kolbász pedig hatszáz dinár – mondta az eladó.

A fesztivált az Alföld – Mangalicatenyésztők Vajdasági Egyesület szervezi. A rendezvény vasárnapig tart.