2024. április 25., csütörtök
SPORTHÍREK

Veréb bronzérmes

 BIRKÓZÓ-EB, BUKAREST

Beigazolódtak azok a prognózisok, hogy a szabadfogásban a magyarok közül Veréb Istvántól (92 kg) és Ligeti Dánieltől (125 kg) várható a legtöbb. Veréb kiharcolta a bronzmérkőzést, majd a török Bolukbasit verte, miután a vigaszágon 9:2-re győzte le az ukrán Hricajt. A magyar versenyző a selejtezőben a később a döntőig menetelő lengyel Baranowskitól kapott ki. Ligeti hasonlóan járt a nyolcaddöntőben, őt a grúz Petriasvili verte meg 7:4-re, de az érmes mérkőzésig mégsem jutott el, mert a vigaszágon egy kiélezett meccsen 3:3-as eredménnyel veszített a szintén lengyel Baran ellen. A többi magyar versenyző a rajon esett ki.

Tegnap megkezdődtek a női küzdelmek is. Magyarországot két fiatal kiválóság, Galambos Ramóna (59 kg) és Németh Zsanett (76 kg) képviselte ezen a napon. Kezdésként mindketten megnyerték első mérkőzésüket, majd a negyeddöntőben Németh újabb győzelmet aratott, és ezzel elődöntőbe került, Galambos viszont kikapott, vigaszágra várt. Zsanett ellenfele a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes osztrák Kuenz volt a tegnapi elődöntőben.

Európa-bajnokok, szabadfogás, 57 kg: Sulejman Atli (török). 65 kg: Hadzsi Alijev (azeri). 70 kg: Mustafa Kaya (török). 79 kg: Jabradzsil Haszanov (azeri). 97 kg: Abdulrasid Szadulajev (orosz).

JÉGKORONG

Hibátlan kezdet

Szerbia válogatottja a horvátok feletti magabiztos győzelemmel rajtolt a jégkorong-vb II. A csoportjának belgrádi tornáján, és a hátralevő négy meccsen legalább egy győzelem kell a biztos bennmaradáshoz, de elképzelhető a küzdelem a jóval magasabb helyért is. Marko Sretović talált be elsőnek a vezetéshez, majd a horvátoknak Ivan Janković hozta az egyenlítést. A középső harmadban a honosított orosz Pavel Popravka talált be, majd az utolsó percben, amikor a rivális kapus nélkül, létszámfölénnyel próbálkozott, Aleksa Luković lőtt az üres kapuba. A 2. fordulóban Szerbia az este lapzárta után Ausztráliával játszott, amely a rajton 3:0-s vezetésről hosszabbításban kapott ki Belgiumtól.

RÖPLABDA

Előny nélkül

A várt módon, teljesen kiegyenlítődött küzdelemmel folyik a női röplabda Szuperliga rájátszásának elődöntője. Az ópázovai Jedinsvto feledtette az otthoni vereséget, és idegenben 0:2-ről nyert a Vizura ellen, míg a C. zvezda és a Železničar párharcában másodszor is a pályaválasztó nyert. A három győzelemig tartó sorozatban a harmadik meccseket – a Jedinstvo és a C. zvezda a vendéglátók – pénteken tartják meg.