2024. március 28., csütörtök
KREATÍV PERCEK-SEGÍT A LAKBERENDEZŐ!

Baldachinos lakrész

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

Az alábbiakban szeretném bemutatni egy kislány lakóterét, melyet alapos átgondolással hoztunk létre. Minden apró részlet fontos, hiszen jó néhány évig kell kiszolgálnia kis lakója minden igényét.

Nemcsak a bútordarabok elhelyezése, hanem azok harmóniára törekvése is fontos. A szobában megteremtettük a szimmetriát az ágy két oldalán elhelyezett tároló bútorokkal, melyek nem egyformák, így izgalmas összhangot alakítottunk ki. Az ágy fölé baldachint terveztem a kislány igényeit követve. Az ággyal szemben lévő falra kerül a televízió, alá pedig egy színekben gazdag komód. A komód és a médiaberendezés mellett jól elfér az asztallal, székkel ellátott tanulósarok, kihasználva a természetes fény nyújtotta pozitív hatásokat.

Az ajtó melletti sarokban elhelyeztünk egy nagy tükröt, hiszen a kislányok szeretik nézegetni magukat öltözködés közben.

A színekkel is játszottunk, a lilás rózsaszín és a krém mellé társítottuk a zöldet, ennek a kontrasztnak a létrehozásával tettük izgalmassá a szobát. A zöld alapú szőnyegen rózsaszín virágminta formájában visszaköszön a többi szín, és az ezekkel harmonizáló színvilágú sötétítő függöny, ágytakaró és ágynemű.

A tároló bútorok rengeteg ruha elraktározására alkalmasak, a polcon elhelyezett kosarak pedig a játékok tárolására használhatóak.

A fények is a harmónia elérésére szolgálnak, a mennyezeti lámpa pillangói játékos hangulatot hoznak létre, a két falon elhelyezett spotlámpasor pedig lágyítja a helyiséget. Az íróasztalon asztali lámpa biztosítja a helyi megvilágítást.

Fontos az, hogy a lakrész elnyerte a kis lakó tetszését, aki ott jól fogja érezni magát.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Leveleiket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.